Bästa platinum-kreditkortet

Ett platinum-kreditkort är ett exklusivt kort för dig som vill ta del av fantastiska fördelar och förstklassig service världen över. Ett platinum-kreditkort riktar sig till de som vill få ut lite extra av sitt kreditkort samtidigt som de är beredda att betala en lite högre årsavgift. Platinumkort har oftast en betydligt högre kreditgräns än andra kreditkort.

Det är framför allt när du reser som du kommer märka alla fördelar med ett platinumkort. I ett platinumkort ingår det bland annat personlig service med concierge service, tillgång till lounger med priority pass och en omfattande reseförsäkring.

Swedbank Mastercard Platinum
Swedbank Mastercard Platinum
 • 1 bonuspoäng per krona på alla köp
 • Concierge-service dygnet runt
 • Priority Pass och tillgång till flyglounger
4.5 av 5
Läs omdöme

Vad vi gillar med kreditkortet

Det bästa med Swedbank Mastercard Platinum är alla fördelar du får när du är ute och reser. Du får till exempel tillgång till mer än 1 000 flygplatslounger världen över, oavsett vilken biljettyp du har eller med vilket flygbolag du flyger. Med Swedbank Mastercard Platinum får du även tillgång till andra förmåner och rabatter. Du kan också samla bonuspoäng. 

Dessutom ingår det flera försäkringar när du betalar med kortet. Du får bland annat en väldigt omfattande reseförsäkring som täcker i princip allt –  till och med om det skulle bli strejk. Förutom det ingår det en allriskförsäkring, förlängd garanti, allriskförsäkring, evenemangsskydd och betalskydd. 

Värt att notera

Med Swedbank Mastercard Platinum ingår det väldigt många bra försäkringar. Förutom en omfattande reseförsäkring ingår det även en allriskförsäkring, prisgaranti, förlängd garanti, betalskydd och evenemangsskydd när du betalar med kortet.

Varför du borde skaffa Swedbank Mastercard Platinum

Du bör skaffa Swedbank Mastercard Platinum om du ofta reser utomlands med flyg och vill ta del av ett världsomspännande nätverk där du kan få fantastiska fördelar och mycket bra service. Dessutom ingår det en omfattande reseförsäkring och flera konsumentförsäkringar. 

Med Swedbank Mastercard Platinum får du även bonus och rabatter. Du får bland annat rabatt på drivmedel och utvalda erbjudanden på alltifrån hotellnätter till resor och semesterboende. Du får även tillgång till Mastercards program Priceless Cities, som ger dig tillgång till oförglömliga upplevelser i städer världen över.

Läs mer & ansök

Hur vi avgör vilket platinum-kreditkort som är bäst

För att avgöra vilket platinum-kreditkort som är bäst har vi tittat på kortets unika fördelar, som concierge service, priority pass (tillgång till lounger), kreditgräns, reseförsäkringar och bonussystem.

För att välja bästa platinum-kreditkortet har vi tittat på

 • Concierge service. Med concierge service kan du få hjälp att boka alltifrån restauranger till hotell, evenemang och andra nöjen. Oavsett önskemål försöker de att tillgodose dina behov och göra både dina resor och din vardag smidigare.
 • Lounge access. Med ett platinumkort får du fritt inträde till lounger över hela världen. Det spelar alltså ingen roll med vilket flygbolag du flyger eller vilken typ av biljett du har. 
 • Kreditgräns. Platinumkort har oftast en högre kreditgräns än vanliga kreditkort och en helt kostnadsfri delbetalning. Det betyder att du kan handla nästan vad som helst och betala det under en längre period. Kreditgränsen på ett vanligt kort ligger vanligtvis runt 100 000 till 200 000 kronor. På ett platinumkort kan kreditgränsen vara upp till 1 500 000 kronor.
 • Reseförsäkringen. Platinumkorten har oftast en mycket omfattande reseförsäkring med höga ersättningsbelopp. 

Varför är ett platinum-kreditkort bra?

Ett platinum-kreditkort erbjuder många extra tjänster, förmåner och erbjudanden som du inte kan få med andra kreditkort. Du kan få förstklassig service oavsett om du är ute och reser eller hemma. 

Den största fördelen med ett platinum-kreditkort är att du kan känna dig väldigt trygg när du är ute och reser eftersom det ingår en väldigt omfattande reseförsäkring som täcker i princip allt. Vissa platinumkort, som till exempel Swedbank Mastercard Platinum, har till och med ett strejkskydd.

Överväg att skaffa ett platinum-kreditkort om du

 • Reser ofta
 • Vill ha tillgång till attraktiva bonusprogram
 • Vill ha högre månatliga kreditgränser
 • Vill ha flexibla återbetalningsmöjligheter

Vad ska man tänka på när man väljer platinum-kreditkort?

När du ska jämföra platinum-kreditkort är det främst försäkringarna som skiljer dem åt. Alla platinumkort har väldigt bra och omfattande reseförsäkringar med höga ersättningsbelopp. Däremot skiljer sig korten åt när det gäller andra försäkringar.

Andra försäkringar som kan ingå 

 • Allriskförsäkring
 • Prisgaranti
 • Förlängd garanti
 • Leveransskydd
 • Betalskydd
 • Kontantuttagsskydd
 • Evenemangsskydd

Oftast ingår en eller två av dessa försäkringar. Ju fler försäkringar som ingår, desto bättre eftersom du slipper betala dyra tilläggsförsäkringar.

Utöver det kan det vara bra att jämföra kortets bonussystem och vad du kan få ut av det. Är det lätt att tjäna bonus? Vad kan bonusen användas till?

Värt att titta extra på när du jämför platinum-kreditkort

 • Bonussystem
 • Försäkringar
 • Förmåner och rabatter

Läs mer & ansök

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Skribent alexandra.stenvall@kreditkort.nu