Banker Nyheter

Många svenskar har upptäckt fördelen med att ha ett kreditkort. Därmed inte sagt att alla utnyttjar de fördelar som faktiskt finns, tvärtom finns det för många ytterligare pengar att tjäna genom att faktiskt använda sitt kort.

Vanliga situationer då ett kreditkort kan vara lönsamt är exempelvis under semestern eller vid näthandel.

För den som redan har ett kreditkort kan det därför vara klokt att använda denna betalningsmetod i dessa situationer. Självklart är det under förutsättningen att räkningen betalas inom den räntefria perioden.

Många använder kontanter under semestern

Många svenskar använder sig fortfarande av kontanter i utlandet, trots att de sällan gör det i Sverige. Anledningarna varierar, oftast är det oron över att bli utsatt för bedrägerier eller rädslan för att tappa kortet som föranleder beslutet.

Att använda sitt kreditkort under semestern kan dock vara en mycket god idé. Förutom att samla alla räkningarna på ett ställe ger det även möjligheten att hantera oväntade utgifter.

Ytterligare något att ha i åtanke är att den som tar ut kontanter även löper risken för att bli utsatt för bedrägerier. Ett vanligt förekommande sätt att få tillgång till någons kort är nämligen att montera kameror eller avläsningsmaskiner på uttagsautomater.

Bokar du resan med ett resekort kan du även få förmåner som gratis försäkringar och tillgång till flygplanslounger.

Samla bonuspoäng vid e-handel

En hel del svenskar betalar sina onlineköp med ett vanligt kort, eller med faktura. Att använda ett kreditkort med bonussystem ger dig dock ett mervärde istället för kostnaden av en faktura.

I dagsläget finns det flera olika bonussystem för kreditkort, men genomgående är att de ger dig något tillbaka för dina köp. För vissa kort sker detta genom en helt vanlig utbetalning till ditt konto, medans andra erbjuder dig rabatter och förmåner.

Oavsett vilket kreditkort du har kan det med andra ord vara en god idé att reflektera över alternativet vid köp på nätet.