Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com

Betallösningar Nyheter

Klarna får konkurrens när Trustly lanserar en fakturalösning där konsumenterna enkelt ska kunna betala sin faktura direkt hos e-handlaren med bara ett litet klick. Det här gör det enklare för kunderna som slipper bli vidareskickade till andra sajter för att slutföra sin betalning, rapporterar Breakit.

Trustly som är ett svenskt fintech-bolag utmanar betaljätten Klarna när de lanserar en fakturalösning som gör att konsumenten kan betala sin faktura direkt hos e-handlaren, utan att behöva bli skickad till en annan sajt för att slutföra betalningen. Nu ska konsumenten kunna betala sin faktura direkt hos e-handlaren med bara ett litet klick.

Betaltjänst som underlättar för både handlare och kunder

Josef Darmark som är Trustlys produktchef säger att tjänsten i grund och botten bygger på autogiro. Det gör att e-handlaren kan ta betalt med en simpel knapptryckning, vilket underlättar för konsumenten som nu kan betala direkt på sajten. Det leder också till att kunden återkommer vilket skapar merförsäljning. När kunden ska använda tjänsten för första gången sätts det upp ett digitalt autogiro-mandat.

För e-handlare och andra aktörer är den största fördelen med den här lösningen att man bibehåller kontrollen över konsumenten genom hela köpet. Detta betyder att kunderna inte kommer att skickas vidare till andra sajter eller appar för att kunna slutföra sin betalning. Samtidigt slipper de hantera fakturorna själva.

Enligt Josef Darmark har man främst lyssnat på handlarna när de tagit fram tjänsten. Nu hoppas de även att kunderna kommer att uppskatta lösningen.

Nu kan handlare kontrollera hela köpprocessen

Josef Darmark tror att det hos både handlare och konsumenter finns ett intresse för den här typen av betaltjänstlösning. Dessutom vet de att en del handlare vill kontrollera hela köpprocessen och föredrar detta. Han tror även att konsumenterna kommer att uppskatta att hela köpet kan genomföras hos handlaren i stället för att fortsätta i en annan app eller i internetbanken. Med den här betaltjänstlösningen räcker det med att gå tillbaka till handlaren för att konsumenten ska kunna hålla koll på sin faktura-status.

Ellos är först ut att testa Trustlys nya tjänst

Postorderjätten Ellos är först ut att testa den nya betalningslösningen som inom kort kommer att lanseras hos flera företag. Trustly hoppas att de ska kunna lansera betaltjänstlösningen i flera länder i framtiden.

Trustly som grundades 2008 är ett svenskt IT-bolag och ägs av riskkapitalbolaget Nordic Capital. Truslty förser e-handelsbranschen med betalningslösningar genom sin teknik för direktbetalning. Inom kort kommer tjänsten att lanserars hos flera företag. Under 2017 omsatte Trustly 470 miljoner kronor och gjorde en vinst på 17 miljoner.

Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com