Banker Nyheter

Förra året florerade rykten att Klarna skulle inleda samarbete med betalbolaget Stripe. Något samarbete bekräftades aldrig men nu kan Stripes medgrundare berätta att ett Klarna-samarbete kan ske.

I augusti förra året rapporterade Breakit, att svenska Klarna skulle inleda ett samarbete med betalbolaget Stripe. Nyhetsmediet hade varit i kontakt med en källa som sade att ett samarbete med Stripe var otroligt viktigt för Klarna som vill etablera sig på den amerikanska marknaden.

Varken Klarna eller Stripe bekräftade dock uppgifterna. Men nu kommer rapporter från Di Digital att det trots allt kan bli ett samarbete. Tidningen har varit i kontakt med John Collison, en av Stripes medgrundare. Han berättar att man är öppna för att samarbeta vilket i sådana fall skulle betyda att Klarnas fakturabetalningar tar plats på Stripes betalningsplattform.

Stipe ger inga närmare detaljer

Stripe går inte in närmare på vad samarbetet skulle innebära. Det man ändå kan säga är att det just nu pågår tester om ett framtida samarbete.

– I Sverige och på en handfull andra marknader vill våra användare kunna ta betalt med Klarna. Det är en spännande möjlighet för oss, säger John Collison till Di Digital.

Stripe vill anpassa sig till lokala marknader och ett potentiellt samarbete skulle vara viktigt ur det avseendet.

Di Digital har även försökt komma i kontakt med Klarna utan att lyckas. Bolagets talesperson har sagt att man inte vill kommentera uppgifterna.

[Ads1]

Swish hyllas av Stripe

Den svenska tjänsten Swish används idag av miljontals svenskar. Även John Collison har fått upp ögonen för tjänsten och ser den som mycket intressant. Om ett samarbete mellan Stripe och Swish skulle vara på gång vill han dock inte svara på.

– Swish är ett väldigt intressant projekt. Penetrationen på marknaden är nästan världsunik, säger John Collison.

Amerikanska Stripe har verkligen vuxit de senaste åren. Idag har bolaget kunder som Google och Amazon. Stripe arbetar även med en rad svenska bolag sedan tidigare, däribland Spotify, Voi och Kry.

Foto: chrisdorney / Shutterstock.com