Banker Nyheter

Ikea har nyligen lanserat ett eget kreditkort och Klarna ska göra detsamma inom en snar framtid. Enligt uppgifter går även Apple i kreditkortstankar.

Ikea har nyligen lanserat ett kreditkort i USA och Klarna har planer på att lansera ett kreditkort som inte påminner om det traditionella. När Klarnas kreditkort når marknaden är ännu oklart men det handlar inte om en allt för lång tid.

Även Apple har kreditkortsplaner. Bolaget kan nämligen lansera ett i början av nästa år. Det ska då röra sig om ett samarbete med investmentbolaget Goldman Sachs.

Ikeas kort ger rabatt på alla köp

Ikeas kreditkort ger användarna av kortet 5 procents rabatt på varje köp. För köp utanför företagets butiker får användarna tillbaka en procent av totalbeloppet.

Kreditkortet möbeljätten lanserar kommer inte med någon uppskjuten ränta eller några avgifter. Räntesatsen på kortet är på 21,99 procent.

Klarna lanserar inget traditionellt kreditkort

Det kreditkort Klarna kommer släppa skiljer sig åt jämfört med många andra kreditkort. Det ska nämligen inte vara standard att betala på faktura eller delbetala köp nästkommande månad mot en viss ränta.

Istället vill Klarna att kortet ska vara kopplat till ett lönekonto där pengarna dras ifrån.

Endast i undantagsfall ska en användare kunna delbetala eller betala på faktura.

Enligt uppgifter kan Apple lansera kreditkort nästa år

Om Klarna är öppen med sin framtidsplan är Apple det motsatta. Istället är det källor till The Wall Street Journal som kommer med uppgifterna. Kortet ska heta Apple Pay och ge bonusar och rabatter på Apple Store.

Det ska även gå att ta lån för att köpa Apple-produkter.

Anledningen till att Apple vill släppa ett kreditkort har att göra med den ersättning man skulle få. Ersättningen skulle dubbleras med kreditkortet jämfört med den ersättning man idag får genom Apple Pay.

Om förhandlingarna kommit tillräckligt långt med Goldman Sachs finns en möjlighet att Apple presenterar sina planer på sin årliga utvecklarkonferens. Konferensen går av stapeln den 4-8 juni i San José.

Foto: FotograFFF/Shutterstock.com, Anton_Ivanov/Shutterstock.com