Banker Nyheter

Tekniken går framåt inom alla möjliga områden. När det kommer till betallösningar arbetas det frekvent med ett mobilt alternativ. Men alla är inte så förtjusta i en mobil lösning. På teknikmässan i Las Vegas presenterade Dynamics sin idé på vad nästa stora betallösning bör vara. Ett kort med integrerad teknik som samtidigt kan rymma flera kontokort i ett.

Företag hoppas nya betallösningen ska ersätta dagens kontokort

Kontanter ersattes av olika typer av kontokort. Är det redan dags för nästa stora betallösning? Många tänker sig nog en framtid där betallösningen är mobil, men den tekniken har ännu inte stöd av samtliga banker. Samtidigt finns det företag som inte tror på mobila lösningar. Ett sådant företag är Dynamics som på teknikmässan, Consumer Electronics Show, i Las Vegas presenterade sin betallösning.

De har tagit fram kortet Wallet Card. Med integrerad magnetremsa, trådlös överföring av data och en möjlighet till kommunikation med kortutgivaren över GSM-uppkoppling hoppas Dynamics att Wallet Card ska vara nästa stora betallösning.

Hela kortet drivs i sin tur av ett batteri som uppges erbjuda ändlös batteritid då det laddar upp sig själv vid användning.

Kreditkort och bankkort kan samlas i ett Wallet Card

Kortet har redan introducerats i Förenade Arabemiraten men man för diskussioner med internationella banker också. För att sälja in idén lockar man inte bara med integrerad teknik. Kortet ska även ha den absolut snabbaste responstiden om ett bedrägeriförsök sker. Kontonumret raderas och ersätts med ett nytt omedelbart.

Ytterligare ett argument som används är att flera olika kort kan samsas i ett och samma Wallet Card, alltifrån lojalitetskort till bankkort och kreditkort. Då all ny information laddas ned på kortet kommer det även på ett enkelt sätt kunna lanseras på nya marknader.

Oklart om kortet kommer nå Sverige

Företagsrepresentanter har frekvent besökt Sverige för att prata med svenska banker. Men om eller när kortet kommer att lanseras i Sverige är fortsatt oklart.