hög med matvaror i willys-butik och en hand som håller i mobiltelefon med betalningsikonWillys inför scanning och betalning via mobilen på utvalda butiker redan i år, och hoppas finslipa tekniken till nästa år. Foto: Alexanderstock23/Shutterstock.com och Paisit Teeraphatsakool/Shutterstock.com

Betallösningar Nyheter

Nu kan du som handlar på Willys snart använda mobilen för att scanna varorna du plockar på dig i butiken. Sedan kan du även betala varorna med antingen betalkort eller butiksappen, direkt i telefonen. Matvarukedjan testar det nya konceptet i några butiker men planerar att lansera det brett nästa år, skriver Digital.

Willys är en lågpriskedja som ägs av Axfoods. Från att ha infört självscanningskassor i flera butiker tar nu kedjan nästa steg för att förenkla kundernas handelsupplevelse.

I samarbete med Klarna inför de nämligen tjänsten Scan & Go. Tjänsten finns i den app som Willys redan använder sig av.

Scanna och betala direkt i appen 

Tjänsten går ut på att kunden via appen både kan scanna sina varor och betala för dem direkt i mobilen. Det går också att använda betalkort för att betala varorna som kunden scannat in.

Betalningslösningen sker via Klarna, som Willys har tagit hjälp av för att utveckla den här tjänsten.

Lätt och smidigt alternativ till självscanning

Scan & Go är ett sätt att erbjuda kunderna smidiga betalnings- och självscanningsalternativ. Det berättar Thomas Evertsson som är vd för Willys.

– I dag är vi vana vid att använda våra mobiltelefoner i olika vardagliga situationer, så för många kan detta bli ett lättillgängligt sätt att korta ner inköpstiden.

På längre sikt kan Scan & Go bli ett sätt att erbjuda självscanning i de Willys-butiker som i dagsläget inte har några andra lösningar för självscanning, menar Thomas Evertsson vidare.

Börjar testa Scan & Go i enstaka butiker

I nuläget är det tre butiker som ska fungera som pilotbutiker för tjänsten, som ligger i Stockholm, Göteborg och Halmstad. Senare i höst kommer man att testa upplägget på ett tiotal fler butiker, slipa till tjänsten ytterligare och sedan införa det på fler håll i landet.

Planen är att tjänsten ska lanseras brett under nästa år, menar Willys själva.