Banker Nyheter

När du ska ut och nätdejta på internet gäller det att se upp så du inte skriver på ett avtal som binder dig till dejtingsidans tjänst längre än planerat. Gör du det riskerar du att åka på höga kostnader du inte planerat för. Genom att använda ett kreditkort för att betala för tjänsten kan du dock skydda dig om något skulle gå snett. Om du använder sig av samma kreditkort när du betalar för diverse dejtingtjänster på nätet kan du även få bättre koll på dina nätdejtingkostnader. 

Med rätt kreditkort skydda dig vid nätdejting

När dejtingsajter annonserar om sina olika tjänster är de många av dessa företag som erbjuder kunderna en ”prova-på-period”. Allt som ofta erbjuds kunderna att under denna period nätdejta gratis. När kunderna registrerar sig för en gratisperiod måste de uppge person-och kontouppgifter. Vad som är bra att tänka på är att när ”prova-på-tiden” är slut fortlöper ditt medlemskap och börjar då debiteras, vilket kan bli väldigt dyrt. Ett tips är därför att kolla upp exakt vad som står i avtalet. 

Ett annat tips är att du betalar nätdejtingtjänsten med hjälp av ett kreditkort. Många kreditkort erbjuder användaren diverse försäkringar som kan skydda dig om något skulle gå snett. Det kan exempelvis vara om du debiteras mer än du ska för ditt medlemskap än vad du skulle. Genom att betala med kreditkort omfattas ditt köp av av konsumentkreditlagen och på så sätt är du skyddad mot olika problem som kan uppkomma när du betalar för medlemskap på en nätdejtingstjänst. Det finna många olika typ av kreditkort. Vissa är anpassade för dig som är student, andra för dig som har betalningsanmärkningar. Genom att jämföra kreditkort kan du hitta det kreditkort som passar dig bäst. 

Ha koll på dina nätdejtingkostnader med hjälp av kreditkort

Det finns många olika företag på marknaden som erbjuder nätdejtingtjänster. Det kan vara svårt att veta vilka vilka av alla dessa som är riktiga företag och vilka som är bedragare. Du bör kolla upp vem som ligger bakom sajten samt i vilket land nätdetjingföretaget är registrerat. Om inte kontaktuppgifter finns bör du inte köpa deras tjänster då företaget med största sannolikhet är bedragare. I dag kan det dock vara svårt att se om ett sajt är äkta vara eller inte. 

Många bedragare är skickliga på att få deras nätdetjingsajt att de professionell ut. Vilket är en ytterligare en anledning till varför det kan vara fördelaktigt att använda sig av kreditkort när du betalar för dina nätdejtingtjänster. När du betalar med kreditkort är det inga pengar som dras från ditt konto utan istället får du hem en faktura som ska betalas i slutet av månaden. Med hjälp av ett kreditkort som passar just dina önskemål kan du undvika att en bedragare drar stora summor från ditt bankkonto och helt enkelt hålla koll på utgifterna på din faktura. 

Kanske är det så att du varit med i nätdejtingsvängen ett tag och vet vilka nätdejtingsajter som är trovärdiga. Du kanske till och med är medlem på flera olika sajter. Då kan ett kreditkort hjälpa dig att hålla koll på hur mycket du spenderar på nätdetjing. Allt du betalar med kreditkortet under månad samlas på en och samma faktura som du får hem och ska betala i slutet av månaden. Vissa kreditkortsutgivare erbjuder dessutom möjlighet att delbetala fakturor.