Banker Nyheter

I ett förhållande kan det ofta vara diskussioner om ekonomi. Som vi alla vet är det inte de roligaste diskussionerna, och kan ibland ta onödigt mycket fokus från det verkligt roliga i en relation. Det finns dock ett flertal hjälpmedel som du och din partner kan använda er av för att underlätta eran ekonomi. Att skaffa kreditkort är ett sådant sätt. Nedan följer ett antal tips på hur kreditkortet kan göra en gemensam ekonomi enklare – så att du och din partner får tid till annat.

Skaffa bättre översikt med gemensam faktura

Med ett kreditkort får du hem en faktura i slutet av varje månad. Detta gör att det blir enklare att få överblick över hur du spenderar dina pengar. Du och din partner kan skaffa ett gemensamt kreditkort för era gemensamma utgifter och gå igenom denna faktura tillsammans för att se vart pengarna går och om ni behöver göra några omprioriteringar i er ekonomi. På så vis får ni bättre kontroll på era gemensamma utgifter, såsom hyra, mat, bil och liknande.

Underlätta uppdelning av boendekostnader

Om den ena parten står som ägare för bostaden kan det underlätta att betala boendekostnaderna med kreditkort. Då undviker ni krångel med amorteringar och att den ena parten står som hyresgäst hos den andra, och detta kan göra eran boendesituation både smidigare och mer rättvis. Kostnaden kommer då på fakturan i slutet av månaden, som ni enkelt betalar tillsammans. Med kreditkort har ni även möjlighet till återbäring på era utgifter.

Gör vardagen enklare med flera kort

Med kreditkort går det att ha flera kort kopplade till samma konto. Ni kan till exempel skaffa ett speciellt matkort som ni använder för era gemensamma matutgifter. Det finns kreditkort för speciella områden, som erbjuder rabatter inom just det området. Det är smidigt att skaffa flera kort, till exempel ett var, och ta det på er gemensamma faktura, så undviker ni krångel med att till exempel hålla reda på vem som har matkortet. Det finns flera sorters kreditkort, som är speciellt anpassade för olika behov. Här är 3 exempel:

  • Matkort – med rabatter och bonusar i mataffären.
  • Bensinkort – för dig som åker mycket bil kan bonus på bensin vara attraktivt.
  • Resekort – reser ni mycket i förhållandet? Ett resekort ger ofta reseförsäkring, men även tillgång till flygplanslounge och bonus på flyg.

Om du vill hitta ett kreditkort som passar ert förhållande, så kan du jämföra kreditkort.

Hantera oförutsedda utgifter lättare

Om ni har kreditkort kan oförutsedda utgifter bli lättare att hantera – om till exempel eran gemensamma bil behöver repareras i slutet av månaden. Det går också att sprida ut stora inköp över flera månader eftersom de flesta kreditkort erbjuder möjlighet att delbetala fakturan. Detta kan vara ett mycket värdefullt alternativ om ni drabbas av en oförutsägbar händelse som annars hade kunnat skapa problem i både ekonomin samt i relationen.