Banker Nyheter

Många av svenskarnas nyårslöften handlar om pengar på olika sätt. Vissa vill under det kommande året spara pengar till en resa som de hoppas kunna genomföra medan andra har som nyårslöfte att helt enkelt spendera mer pengar på onödiga saker. Att ha ett nyårslöfte är enkelt men det är betydligt svårare att faktiskt hålla löftet eller att nå målet. Ett kreditkort kan vara till stor hjälp för att hålla många av de vanligaste nyårslöftena. Kreditkortet kan även hjälpa dig som vill styra upp din ekonomi eller om du helt enkelt vill inleda det nya året med bättre ekonomi. Med ett kreditkort kan du nämligen ta del av flertal bonusar och rabatter och det blir även enklare att hålla koll på dina utgifter.

Med ett kreditkort kan du genomföra det du alltid drömt om

Nyårslöften är något som oftast diskuteras som mest runt nyårsafton och de följande veckorna. Här är några av de vanligaste nyårslöftena och tips på hur ett kreditkort kan hjälpa dig att faktiskt hålla dom:

  1. Börja träna. Att börja träna är förmodligen det absolut vanligaste nyårslöftet och även det nyårslöfte som flest bryter. För att komma igång med träningen krävs det att du får in en bra rutin på att gå till gymmet. Enligt flertal undersökningar tar det 21 dagar att få in en ny rutin, ett tips är därför att boka in tider med en PT under de kommande 3 veckorna. På så sätt kan du inte skippa träningen eftersom att du betalat för PT:n och någon förväntar sig att du ska komma dit. Att januari är årets fattigaste månad gör att många endast tecknar ett gymkort som sedan blir liggande resten av året. Genom att skaffa ett kreditkort kan du skjuta upp betalningen till nästkommande månad och därefter kan du dessutom att välja att delbetala fakturan. När fakturan väl är betald kommer du redan vara inne i rutinen med att träna.
  2. Äta hälsosammare. Ytterligare ett mål som har med hälsa att göra är att äta nyttigare. Dessvärre är nyttig mat ofta dyrare än onyttig mat vilket kan innebära att du måste utöka din budget för livsmedel för att hålla detta nyårslöfte. Att äta hälsosammare behöver dock inte vara så svårt eller dyrt att genomföra – det kräver bara lite planering. Till och börja med är det bra att skaffa ett matkort – ett kreditkort som ger dig extra bonus och rabatt i livsmedelsaffärer. Efter det kan du planera dina inköp utifrån vilka erbjudanden som finns och på så sätt kan du till och med spara pengar genom att äta hälsosammare.
  3. Spara pengar till en resa. Att åka på en resa är det många som drömmer om och därför är det även ett av de vanligaste nyårslöftena. Det enklaste sättet att faktiskt komma iväg på resan är att bara boka! Med ett kreditkort kan du boka resan redan idag trots att du inte har tillräckligt med pengar. Därefter har du möjlighet att delbetala fakturan under en längre tid – vilket oftast är betydligt enklare än att spara pengar. Tänk på att du kan spara mycket pengar genom att boka resan med ett resekort – ett kreditkort som är extra förmånligt att ha med på resan. Då ingår flertal försäkringar som du annars hade behövt betala dyra pengar för.
  4. Ta körkort. Nyårslöftet om att ta körkort kan bli dyrt eftersom att körlektioner kostar så pass mycket och det är omöjligt att veta hur många körlektioner du behöver. Regeringen har pratat om att införa CSN-lån just för att ta körkort men än så länge är det inte möjligt. Istället för att ta ett lån med hög ränta eller ännu värre – strunta i att ta körkortet – kan du betala dina körlektioner med ett kreditkort och skjuta upp alternativt dela upp betalningen. Är du redan nu inställd på att klara uppkörningen kan du skaffa ett bensinkort från första början. Med ett bensinkort får du bland annat billigare drivmedel vilket kör att bilkörandet blir billigare i längden.
  5. Äta ute mindre/spendera mindre på nöjen. Blev det alldeles för många uteluncher under 2016? Eller är du helt enkelt trött på att pengarna försvinner på restaurangbesök och takeaway kaffe? Inför 2017 kan det vara en bra idé att skaffa ett kreditkort med extra förmåner för dig som spenderar mycket pengar på nöjen. Ett nöjeskort kan ge dig återbäring på allt du handlar, förköp till konserter, ersättning om du missar ett evenemang, prisgaranti och mycket mer.

Kreditkortet kan även hjälpa dig styra upp din ekonomi

Fördelen med ett kreditkort är att du får hem en faktura i slutet av månaden där du enkelt kan se dina utgifter. Fakturan kan hjälpa dig styra upp din ekonomi eftersom du enkelt kan se alla onödiga utgifter och i framtiden försöka undvika dessa. Eftersom att du även får ta del av många olika förmåner med ett kreditkort finns det även stor chans att du minskar dina utgifter endast genom att skaffa ett kreditkort. Det finns flertal kreditkort utan årsavgift och på så sätt kan du hålla dina nyårslöften med hjälp av kreditkortet utan att betala någon extra avgift.