Banker Nyheter

En undersökning framtagen av Nordea visar att varannan svensk inte planerar sin privatekonomi. En planering av hushållsekonomin kan vara avgörande för att kunna få till ett riktigt sparande som kan användas till just den där drömsemestern du så länge tänkt på, till den nya bilen eller för långsiktiga investeringar. Med ett kreditkort anpassat efter ditt handlande kan du få en bättre översikt över din ekonomi och få pengarna att räcka längre under 2017.

Med ett kreditkort kan du enklare planera din privatekonomi

Det första steget för att få en bättre koll på sina kostnader, för att undvika stress och otrevliga överraskningar, är att göra upp en månadsbudget. För många kan det vara svårt att skapa en budget om man inte har koll på vad man månadsvis brukar spendera på hushållsvaror, småköp, el och så vidare. När du handlar med ett kreditkort handlar du på kredit. Det betyder att det inte dras några pengar vid köptillfället, istället betalar du krediträkningen i slutet av månaden. Genom att använda ett kreditkort kan du på så sätt få en överblick över dina månatliga utgifter eftersom de slås ihop på krediträkningen. Du ser då vad du spenderar dina pengar på och vilka kostnader du rimligen skulle kunna dra ner på. Detta förenklar hur du ska lägga upp budgeten för kommande månad för att både kunna finansiera hushållet men också spara undan lite pengar. Det är bra att tänka på att innan du skaffar ett kreditkort bör du genomföra en jämförelse av de olika kreditkortsutgivarnas erbjudanden för att hitta ett kreditkort som passar dig bäst.

Så kan du spara pengar med hjälp av ett kreditkort

Många kreditkortsutgivare erbjuder sina kunder diverse rabatter på olika resor. Har du planerat en resa under kommande året kan det vara fördelaktigt att använda ett kreditkort vid köpet av din resa för att få den så billig som möjligt. Dessutom är det vanligt att kreditkortsutgivarna även erbjuder sina kunder försäkringar som annars hade kostat mycket mer än vad du får betala för att teckna dessa separat. En försäkring kan också komma väl till pass vid en utomlandsvistelse eller vid ett större köp av till exempel en bil eller en renovering.

Bonussystem är något som blivit allt vanligare hos de olika kreditgivningarna. Det finns flera kreditkort med bonus där du samlar bonuspoäng varje gång kortet används. Med ett kreditkort som har bonusfunktionen kan du spara mycket pengar, förutsätt att du har valt ett kreditkort som passar dina köpvanor. Vissa kreditkort ger en procentuell återbäring av ditt köp medan andra får du bonusrabatt på shopping och restaurangbesök.