Banker Nyheter

Oavsett om vinterkyla eller sommarvärme råder har svensken en tendens att alltid drömma sig bort till varmare breddgrader. Siffror visar att det framförallt är landets ungdomar och studenter som är ivriga att kunna resa utomlands. Den stora frågan många studenter ställer sig är hur man ska finansiera en semesterresa när man ännu kanske inte fått månadens lön eller CSN. Vissa väljer att finansiera resor med sparade pengar medan andra bokar resan med ett kreditkort i väntan på lön.

Det många undrar är vart man ska man åka för att få ut så mycket av sin semester som möjligt för så lite pengar som möjligt. Svaret är enligt senaste undersökningar Goa i Indien, följt av Cebu i Filippinerna och allas favorit Phuket i Thailand. Med ett kreditkort för studenter kan även du som student finansiera en solsemester till något av dessa destinationer. Genom att betala resan med kreditkort kan det även ingå många andra förmåner så som reseskydd och andra försäkringar. Det gäller dock att hålla koll på hur mycket man betalar med kreditkortet så man inte spenderar utöver sin ekonomiska förmåga.

Med rätt kreditkort kan även studenter resa långt

Som student har man ofta en relativt liten månadsbudget att röra sig med. Därför kan det vara svårt att spara ihop till och betala för en utlandssemester. Detta gäller speciellt under vinterhalvåret när kylan kräver att man måste färdas längre bort än vanligt för att få uppleva sol och värme. Det kan också tillkomma ytterligare resekostnader som man inte hade med i beräkningarna när man bokade resan. Genom att hitta en kreditkortsutgivare som godkänner att kreditkortsanvändaren har en låg inkomst eller CSN kan du som student minimera eller helt undvika sådana kostnader.

Tänk på! Många kreditkort erbjuder förmånliga reseförsäkringar vilket kan göra resan betydligt billigare.

Ett tips är att jämföra olika kreditkort och vilka förmåner de olika kreditkorten erbjuder innan du bestämmer dig för vilket kreditkort du vill skaffa. Många kreditkort ger användaren gynnsamma rabatter, så som reserabatter, tillgång till lounger på flygplatsen och avbeställningsskydd. Det kan innebära att du inte behöver betala lika mycket för resan som du först trodde, om just ditt kreditkort erbjuder dig en användbar rabatt. Dessutom erbjuder många kreditkortsutgivare en reseförsäkring om du betalar resan med kreditkortet. Om någonting skulle inträffa under din resa eller att du av befogad orsak inte längre kan åka kan utnyttja denna

Kreditkort kan ge dig möjligheten att delbetala din resa

Att handla med kreditkortet innebär att man betalar för något med pengar man egentligen inte har på bankontot. Innan du med hjälp av ditt nyinskaffade kreditkort finansierar solsemestern är det viktigt att du tänker över om du faktiskt kommer kunna betala tillbaka pengarna i slutet av månaden när fakturan dimper ner i brevlådan. De flesta kreditkortsutgivarna beviljar inte större krediter för de med låg inkomst eller CSN. Detta då då dessa användare har en högre risk än ändra användare.

Somliga kreditkortsutgivare erbjuder sina användare att delbetala sina kreditskulder. Om man känner sig osäker på sin framtida ekonomiska situation bör man dock vara försiktig med hur mycket man använder sitt kreditkort. Du bör aldrig handla för mer än vad du på lång sikt har råd med.