Tumme och pekfinger som håller i det nya regnbågsfärgade kreditkortet RevolutRevolut tar in kapital för att utveckla bolaget. Om kapitalanskaffningen går igenom blir Revolut det högst värderade fintchbolaget i Europa. Foto: Ascannio/Shutterstock.com

Nya kreditkort Nyheter

Det brittiska bankbolaget Revolut har som mål att ta in 1,5 miljarder dollar från investerare. Enligt Sky News har Revolut anlitat finansbolaget JP Morgan som ska sköta försäljningen av nya aktier och konvertibler.

Revolut vill ta in 1,5 miljarder dollar i kapital, vilket motsvarar 15 miljoner kronor. Banken har anlitat JP Morgan som ska hantera konvertibler och försäljningen av nya aktier. 

Kapitalanskaffning kan göra Revolut till det högst värderade bolaget

De nya aktierna ska ge kapitalanskaffning på 500 miljoner dollar och med konvertibler får Revolut in en miljard dollar under de kommande månaderna. 

Om Revoluts planer gällande kapitalanskaffning går i lås kommer bolagets värdering att uppgå till mellan 5 och 10 miljarder dollar. Det skulle göra Revolut till det högst värderade fintechbolaget i Europa. 

Investeringar har tyngt Revoluts resultat

Idag är det Klarna som är det högst värderade fintechbolaget i Europa. Bolaget tog in 460 miljoner dollar under sensommaren vilket gjorde att Klarna värderades till 5,5 miljarder dollar, motsvarande 53 miljarder kronor, efter den senaste finansieringsrundan.

När Di Digital träffade Nikolay Storosky, vd och grundare till Revolut, i början av september uppgav han att deras kärnverksamhet redan var lönsam. Problemet då var att investeringar som gjordes för att expandera bolaget, tillsätta nya tjänster och satsa på marknadsföring tyngde resultatet.

Revolut är mer kostnadseffektiva än traditionella banker

Nikolay Storonsky sa då att Revolut var mer kostnadseffektiva än de traditionella bankerna. Revolut vill automatisera tekniken så långt det går utan att kasta ut miljontals dollar på olika it-leverantörer.

Det är bara ett par veckor sedan som Revolut presenterade sitt globala avtal med betaljätten Visa. Det avtalet innebär att Revolut kommer att kunna erbjuda sina tjänster i 24 nya länder.