Nya kreditkort Nyheter

Det brittiska fintechbolaget Revolut inleder nu ett samarbete med Visa. Samarbetet med Visa betyder att Revolut kommer att finnas på 24 nya marknader, skriver Veckans Affärer.

Idag finns Revolut i Europa och Australien. Men innan året är slut ska Revoluts tjänster lanseras i ytterligare sex länder, däribland USA och Japan. I och med det kommer Revolut att finnas på inte mindre än 24 marknader. 

I och med samarbetet med Visa kommer 75 procent av Revoluts kort att bära Visamärket. Revolut kommer att bli tillgängligt i 56 länder totalt. 

Målet är att växa till 5 000 anställda under 2020

Enligt grundaren och styrelseordföranden Nikolay Storonsky kommer expansionen av företaget kräva flera nyanställningar. Målet är att växa med cirka 3 500 personer från nuvarande 1 500 anställda till runt 5 000 anställda till nästa år. 

Partnerskapet med Visa kan leda till att Revoluts kundbas dubblas eller tredubblas under nästa år. 

Sedan lanseringen 2015 har Revolut över 8 miljoner användare

Revolut lanserades i juli 2015 av Nikolay Storonsky och medgrundaren Vlad Yatsenko. Nikolay Storonsky var tidigare handlare på Credit Suisse och Vlad Yatsenko arbetade tidigare med att bygga ekonomisystem för stora investmentbanker.

Revolut lanserades i Norden under slutet av 2017. I dag har Revolut över 8 miljoner användare på sina befintliga marknader. 

Fintechsektorn i London är den som växer snabbast

Londons fintechsektor växer och har gått om New York när det gäller att locka till sig investerare till företag som arbetar inom finansiell teknologi. Londons fintechsektor har under 2019 dragit in 114 avtal till ett värde som uppgår till 2,1 miljarder dollar.

Expansionen av fintechsekorn har inneburit att London har drivit in 200 miljoner dollar mer än New York. New York har genomfört 101 avtal som uppgår till 1,9 miljarder dollar sedan årsskiftet. Därefter kommer Belgien som genomfört avtal på 881 miljoner dollar, följt av Stockholm med investeringsavtal som uppgår till 735 miljoner dollar.