Ett bitcoinmynt som ligger på en betalkortsmaskinQuickbit ska tillsammans med Intergiro ge ut Mastercard- och Visakort för kryptovaluta. Foto: r.classen/Shutterstock.com

Nya kreditkort Nyheter

Fintechbolaget Quickbit vill att vi i vardagen ska använda oss av kryptovalutor. Under nästa höst kommer Quickbit dela ut både virtuella och fysiska Mastercard- och Visakort skriver Quickbit i ett pressmeddelande.

Under nästa höst kommer fintechbolaget Quickbit att börja dela ut både virtuella och fysiska Mastercard- och Visa kort för kryptovalutor. Quickbit är ett svenskt fintechbolag som erbjuder näthandlare lösningar så att deras kunder på ett lätt och tryggt sätt kan hantera kryptovalutor som Bitcoin och Etherum.

Avtalet breddar affärsmodellen och ska ge fler användare

Quickbit har ingått en avsiktsförklaring med Intergiro, ett fintechbolag som har tillstånd för detta. Avsiktsförklaringen är ett första steg i en process de uppskattar vara klar till hösten 2020. Avtalet mellan Quickbit och Intergiro är en viktig del i att bredda affärsmodellen, få fler användare och skapa ett större antal intäktsströmmar. 

Intergiro International Stockholm AB är ett svenskt fintechbolag som har tillstånd från Finansinspektionen att ge ut elektroniska pengar. Intergiro erbjuder även betaltjänster och utgivning av Mastercard- och Visakort.

Quickbit utvecklar tekniklösningar för kryptovalutor

Quickbit arbetar med att ta fram nya produkter och lösningar som gör det möjligt för bolagets snabbt växande kundbas att enkelt kunna använda kryptovaluta i sin vardag. Genom att Quickbit gör det lätt för sina kunder att använda kryptovaluta kommer de kunna nå en större marknad och flera kunder. Det kommer även bidra till att fler använder sig av kryptovalutor.

Quickbits vd, Serod Nasrat, säger i pressmeddelandet att han är mycket nöjd och glad över den avsiktsförklaring som Quickbit har ingått med Intergiro. Det gör det möjligt att lansera både virtuella och fysiska Mastercard- och Visakort.

Den vanliga användningen av kryptovalutor är inte speciellt stor och det här är ett viktigt steg för bolaget i deras ambition att bli marknadsledande aktör som integrerar användningen av kryptovalutor i vardagsekonomin.