Norwegiankortet sämre förmåner

Nyheter

Från 1 januari 2024 förändras Norwegiankortets förmåner. I denna artikel utforskar vi de nya gränserna för bonusprogrammet och borttagningen av dagligvaruförsäkringen, för att ge dig en klar överblick över vad dessa förändringar innebär för dig som kortanvändare.

Nya gränser för Cashback och CashPoints

I början av 2024 träder nya regler i kraft för Bank Norwegians kreditkort, där en årlig gräns på 100 000 kronor införs för att tjäna både Cashback och CashPoints. Tidigare var det bara cashback som hade denna begränsning, medan CashPoints kunde samlas obegränsat. Denna förändring begränsar nu hur mycket bonus du kan tjäna varje år, vilket är särskilt märkbart för dig som brukar samla poäng för att finansiera dina resor.

Dagligvaruförsäkring tas bort och ersätts

Norwegiankortets dagligvaruförsäkring, som gav ersättning vid sjukdom eller arbetslöshet, tas bort. Denna försäkring, som kunde täcka upp till 10 000 kronor för dagligvaror, var en viktig trygghet för kortinnehavare. Dess avskaffande innebär en förlorad ekonomisk säkerhet.

Betalskyddet som alternativ

Betalskyddet ersätter dagligvaruförsäkringen, erbjudande ersättning vid arbetslöshet eller sjukskrivning, men till en högre kostnad – nu 1% av saldot. Trots bredare skydd, kan den ökade kostnaden göra Betalskyddet mindre attraktivt för vissa användare.

Vad det innebär för dig

De nya förändringarna i kortets förmåner kommer att påverka dig både ekonomiskt och praktiskt. Med den begränsade möjligheten att tjäna bonus och borttagandet av dagligvaruförsäkringen, minskar kortets totala värde för dig. Det är viktigt att du överväger att anpassa dina vanor eller kolla andra kreditkort som bättre uppfyller dina nuvarande behov och ekonomiska mål.