Banker Nyheter

Ett kreditkort ger i de allra flesta fall dig som innehavare förmånliga försäkringar på resa, möjlighet att skjuta upp och dela upp betalning av köp och möjlighet att betala räkningar med ditt kort. Vad många inte vet är att kreditkort kan ge betydligt fler och större förmåner än så. Genom att ha koll på vilka förmåner ditt kreditkort innebär kan du som innehavare maximera nyttan du får ut av ditt kort.

Tips! Läs på innan du bestämmer dig för ett kort. Har du svårt att bestämma dig mellan två eller fler kort så kan de extra förmånerna du får vara avgörande för ditt beslut.

Korttyp påverkar typen av förmåner

Vilka förmåner du som innehavare av ett kreditkort kan ta del av beror mycket på vilken typ av kort det är du har. Nedan har vi listat vanliga förmåner för några av de vanliga kreditkortstyperna:

  • Resekort – Vanliga förmåner med resekort är ersättning och skydd vid olika typer av olyckor. Vanligtvis ger ett kreditkort dig på resa ersättning vid försenade flyg och försenad bagage. Resekort kan utöver detta ge dig ersättning vid förlust av kontanter och/eller resedokument, ersättning för självrisken vid skada på ditt hem eller din bil när du är borta och till och ge dig tillgång till exklusiva flygplatslounger över hela världen.
  • Matkort – Matkort är till för att passa dig som handlar mycket livsmedel och ger dig därför rabatter, återbäring och förmåner inom detta område. Ofta kan du samla bonuspoäng som sedan omvandlas till rabatter och specialerbjudanden.
  • Shoppingkort – Ett shoppingkort är perfekt för dig som shoppar mycket, vare sig det är i fysiska butiker eller på internet. Exempel på förmåner ditt kreditkort kan ge dig är förlängd garanti, leveransförsäkring (vid köp på internet) och ersättning i de fall där du hittar en billigare, likadan vara efter att du gjort köpet.

Läs detaljerade villkor för att få stenkoll

Är du osäker på hur bra en förmån eller försäkring egentligen är så kan kreditkortets detaljerade villkor ge dig svar på dina frågor. Det kan handla om maxersättning vid skada, hur mycket bonuspoäng du får i vissa affärer eller inom vilka områden du får handla för att leveransförsäkringen ska gälla. Har du stenkoll så kan du vara säker på att du har skydd om något oförutsett och/eller olyckligt skulle hända.