Banker Nyheter

Även om du har ett kreditkort är det inte säkert att du nyttjar det till max. Det finns flera fördelar med att använda kreditkortet flitigt. Till exempel kan du få tillbaka pengar för det du handlar och få förmåner som reseförsäkringar och eliminerad självrisk.

Kreditkort har vanligtvis en räntefri period

Många är rädda för att använda sitt kreditkort eftersom att det på ett sätt är lånade pengar. Kreditkort har dock lite säregna egenskaper som gör att det skiljer sig från ett vanligt lån. Exempelvis erbjuder många kreditkort en period där du inte behöver betala någon ränta.

Tips! Många kreditkort har ingen ränta under en viss period, vilket kan göra det mycket fördelaktigt att använda.

Det är vanligt att den räntefria perioden uppgår till 30 dagar. Detta gör att kreditkortet i praktiken kan bli helt gratis om det inte har några övriga avgifter. Även när du betalar ränta är denna oftast betydligt lägre än den du får när du tar ett blancolån.

Kreditkort kan ha flera förmåner

Om du i nuläget har ett kreditkort utan förmåner kan det vara värt att tänka om. Exempelvis för dig som reser mycket kan rätt kreditkort innebära att du får en reseförsäkring när du betalar för resan med kortet. Det kan även eliminera självrisken för din hyrbil. Beroende på vilket kort du har så skiljer sig förmånerna mycket, men generellt är de mycket fördelaktiga för dig som kund. De kan även omfatta saker som VIP-pass eller förtur till biljettköp. Av denna anledning kan det vara klokt att jämföra kreditkort och hitta det som ger dig flest användbara förmåner.

Avgifterna ofta låga

För de flesta kreditkort är avgifterna låga. Det innebär att du som inte använder kreditkortet så ofta fortfarande kan ha stor nytta av det. Exempelvis kan även du som sällan betalar med kreditkortet ha nytta av ett resekort med förmåner. För den som tänker långsiktigt och sätter sig in i hur kreditkortet faktiskt fungerar finns det mycket pengar att spara. För den som hamnar i en tillfällig ekonomisk svacka kan det även vara mycket hjälpsamt att ha tillgång till en billig och enkel låneform.