Banker Nyheter

Mastercard avslöjade nyligen sin nya regionchef för Norden och Baltikum. Rollen tillfaller Erik Gutwasser som tidigare arbetat inom företaget som chef för Mastercard i Sverige och Finland har visat sig vara en en viktig tillgång för Mastercards utveckling inom dessa områden. 

Erik Gutwasser får exempelvis ett mycket positivt utlåtande från Mark Barnett, chef för Mastercard Storbritannien, Irland, Norden och Baltikum. Han nämner bland annat att Gutwasser har en gedigen kunskap inom betalningsindustrin och har visat sin talang när det gäller att anpassa verksamheten efter deras kunder. 

Mastercard som är en av de absolut största aktörerna inom betalningsindustrin genomgår likt deras konkurrenter stora förändringar. Den nya regionchefen kommer därför jobba för att fortsätta Mastercards ledande position inom de marknader som är bland de mest utvecklade i världen. 

Norden en av de mest utvecklade betalningsmarknaderna 

Att bli regionschef för Norden är inget litet uppdrag. Marknaden som kännetecknas av högteknologiska betalningslösningar redan i dagsläget har en hög konkurrens och kräsna kunder. 

Det uttalade målet för Gutwasser är därför att fortsätta driva innovationen och stärka Mastercards position, som enligt företaget redan är ledande. För att göra detta kommer onekligen den kompetens som den tidigare managementkonsulten och bankchefen, Erik Gutwasser  har krävas. 

En av de största utmaningarna tros vara innovation, då mycket nyheter inom betalningsbranschen redan presenterats. Mastercard som är extremt kapitalstarka har dock inte visat sig vara blyga för att investera i forskning och utveckling. 

Betalningsmarknaden i ständig förändring 

Om det är en marknad som nyligen utmärkt sig på innovationsområdet så är det just betalningslösningar. Under året har bland annat nya kreditkort presenterats, men även möjligheten att identifiera sig vid internethandel genom ansiktsavläsning och fingeravtryck. 

Ytterligare ett tecken på den förändring som sker är att allt färre svenskar använder kontanter. Det minskade användandet av klassiska betalningsmedel har gjort att behovet av nya, och säkra, sätt att genomföra transaktioner aldrig har varit större. 

Foto: Pressbild / Shutterstock.com