närbild på danska flaggan som vajarDet danska bolaget Lunar Way öppnar bankkontor i Sverige. Foto: akedesign/Shutterstock.com

Banker Nyheter

Det danska bolaget Lunar Way vill in på den svenska marknaden. Bolaget fick nyligen en europeisk banklicens i Danmark och tack vare denna har man nu möjlighet att öppna en filial i Sverige, rapporterar Breakit.

Sverige får en ny aktör på bankmarknaden. Det danska bolaget Lunar Way som nyligen fick en europeisk banklicens i Danmark öppnar nu ett avdelningskontor i Sverige. Bolaget har tagit in lite mer än en kvarts miljard i riskkapital. 

Sverige är den snabbast växande marknaden

Lunar Way lanserade redan i januari förbetalda kort i Sverige – ett erbjudande som 25 000 svenskar hittills har nappat på. Enligt Lunar Ways vd Villum Klausen är Sverige deras snabbast växande marknad. Tillväxten är stor och det går undan. Med sitt just nu begränsade erbjudande växer bolaget med cirka 6 000 användare varje månad på den svenska markanden.

Vill kunna erbjuda kunderna bolån

Nu när allt är klart med banklicensen satsar Lunar Way på att öka antalet banktjänster i Sverige rejält. För svenskarna kommer det redan i år att vara möjligt att öppna bankkonto, registrera kreditkort och teckna mindre lån. På längre sikt vill Lunar Way ge sig in på bolånemarknaden och kunna konkurrera med andra bolåneaktörer.

Målet är ett komplett banktjänsteutbud

Tuva Palm är en svensk techprofil med en gedigen bakgrund inom bankvärlden. Hon är en av de som står bakom satsningen. Tuva Palm har bland annat arbetat som teknikchef både på Klarna och Nordnet och har under några års tid nu även suttit i Lunar Ways styrelse.

Enligt Tuva Palm vill Lunar Way bygga ett banktjänsteutbud som innefattar allt. Det ska finnas verktyg där kunderna kan få hjälp att sköta sin ekonomi.

Tuva Palm säger att det finns olika sätt att bygga upp verksamheten. Som exempel började Klarna med krediter och betalningar och har försökt att bygga ut sin verksamhet utifrån det.

Läs mer om Lunars debetkort

Lunar Standard
Lunar Standard
  • Ingen årsavgift eller ränta
  • Kan tecknas trots betalningsanmärkningar
  • App för bra översikt på sin ekonomi
4.0 av 5
Läs omdöme