Banker Nyheter

I dagens samhälle expanderar användandet av webbshoppar kraftigt. Då många konsumenter i större utsträckning befinner sig på nätet istället för att besöka fysiska butiker är det även till nätet brottslingarna drar sig. Dessvärre har de kriminella handlingarna på internet stigit. Under 2016 ökade antalet betalningsbedrägerier med 8 %. Det är sällan du får tillbaka pengarna om du blir bedragen och det kan ofta vara en lång kamp att bara bestrida en faktura. Med rätt kreditkort kan du dock ta del av ett antal försäkringar som gör att du kan känna dig trygg när du handlar på nätet.

Med rätt kreditkort kan du känna dig säkrare på nätet

Svenskar handlar mer och mer på nätet, både när det kommer till kläder och prylar men även hushållsartiklar och mat. Samtidigt som antalet konsumenter på nätet ökar så gör även hemsidorna det. Idag finns det många hemsidor där man som konsument bara genom ett klick kan få hem sina varor på. Med tanke på denna enkelhet är det därför viktigt att vara extra försiktig.Om du har oturen att bli utsatt för betalningsbedrägeri, det vill säga att någon annan handlar på nätet med dina kontouppgifter, finns chansen att du kan får tillbaka dina pengar om du använder dig av rätt kreditkort. Med många kreditkort tillkommer det nämligen försäkringar. Detta gör att du som konsument kan känna dig tryggare när du handlar på nätet med kreditkort. Flertal kreditkort är även kopplade till bonussystem. Det betyder att du när du betalar med ditt kreditkort, på nätet eller i en verklig butik, samlar på dig bonuspoäng som kan ge dig förmånliga rabatter. På så sätt kan du spara pengar med kreditkort.

Kreditkort ger dig möjlighet att skjuta upp betalningen

Oavsett om du är en frekvent shoppare på nätet eller bara handlar vid enstaka tillfällen är det viktigt att veta hur ett kreditkort fungerar innan du skaffar ett. Med ett kreditkort kan du handla även om du inte har de ekonomiska tillgångarna just nu. Till skillnad från ett betalkort där pengarna dras direkt från ditt konto vilket betyder att du många ha pengar på kontot för att kunna betala.

Det kan absolut kännas lyxigt att beställa hem massa produkter utan att se några pengar lämna kontot. Det du dock bör ha i åtanke är att alla köp du gör under månaden kommer klumpas ihop till en faktura. Det vill säga i slutet av månaden måste du betala tillbaka krediten eller dela upp betalningen på kommande månader. Vissa kreditkort erbjuder dig en längre räntefri återbetalningstid. Det vanligaste är dock att det vid en delbetalning tillkommer en räntekostnad. Om du inte tror att du kommer kunna betala tillbaka pengarna i slutet av månaden bör du vara försiktig med hur mycket du använder ditt kreditkort.