Banker Nyheter

Tiderna har förändrats och det har även våra betalningsvanor. I en nyligen genomförd undersökning visade det sig att allt fler använder kreditkort för mindre köp som tidigare hade gjorts med kontanter. Att använda kreditkort istället för kontanter har flera fördelar samtidigt som du slipper krånglet som kontanthantering innebär.

Allt mer kontantlöst samhälle

Förändringen är för de allra flesta inte helt oväntad. Under de senaste åren har vårt samhälle blivit allt mer kontantlöst och det är idag få som använder kontanter överhuvudtaget. Detta syns bland annat på att mindre köp nu i större utsträckning genomförs med kreditkort. Detta kan bero på flera saker, dels accepterar vissa butiker inte alls kontanter längre. Det kan även vara så att många inte vill hantera kontanter på grund av rånrisken och allt krångel det innebär. Utöver detta kan det vara att konsumenter blir allt mer medvetna om fördelarna som kommer med att handla med kreditkort.

Allt fler väljer att handla med kreditkort

Att folk väljer att betala mindre köp med kreditkort kan alltså inte sägas vara omotiverat. Många väljer även att betala betydligt större köp med kreditkort, som exempelvis resor. Anledningen till detta är att vissa kreditkort kan ge mycket förmånliga rabatter. Exempelvis kan den som ska resa få många fördelar genom att använda ett kreditkort med bonus som ger återbäring på en del av beloppet. Vissa kreditkort kan även ge fördelar som försäkringar och liknande när du befinner dig på resande fot.

Tips! Att använda ett kreditkort kan ge dig flera fördelar som möjlighet till reseförsäkringar och liknande.

Tack vare vissa kreditkorts bonussystem och fördelar som reseförsäkringar och liknande blir det alltså ett allt mer populärt alternativ. En till anledning till att många använder kreditkort kan vara att många erbjuder räntefria betalningsperioder. Det innebär att om du betalar din kreditskuld inom exempelvis en månad så betalar du ingen extra avgift. För den medvetna konsumenten kan det innebära att du kan anpassa sin ekonomi för månaden enklare, utan att betala någon extra avgift.