Banker Nyheter

2015 ansökte Klarna om att bli en fullfjädrad bank för att kunna ta sig an storbankerna. Under hösten har bolaget låtit sina medarbetare experimentera med sitt egna kreditkort. Lanseringen av kortet väntas bli av redan i vår.

Klarna fick sitt banktillstånd i somras

Klarna, tillsammans med vd:n och medgrundaren Sebastian Siemiatkowski, har gått som tåget. Techbolaget har förändrat internetbetalningar i Sverige och ansökte 2015 om att bli en bank. Banktillståndet fick man sedan i somras och då började det spekuleras om möjliga produkter att utveckla. Två exempel var egna kreditkort och kontokort.

Klarna har utvecklat egna kort

I samband med att det började spekuleras om olika produkter att utveckla hade Klarna redan börjat ta fram egna kreditkort, som man i höstas lät sina anställda att testa. Medarbetare i Sverige gavs denna möjlighet under en begränsad tid. De ville se hur korten fungerade när det kommer till internetshopping, shoppa i butik samt lämna tillbaka produkter.

Det kreditkort man tagit fram ska vara räntefria i 60 dagar varefter Klarnas vanlig kontovillkor med 20 procent ränta gäller.

Korten kommer att lanseras i vår

Lanseringen väntas bli av redan i vår. På ett internmöte i början av februari berättade vd:n Sebastian Siemiatkowski mer. 

– Det ser inte ut som ett vanligt kuvert från din bank, den saken är säker, sa Sebastian Siemiatkowski under mötet, meddelar Breakit.

Att kuvertet inte ser ut som från en vanlig bank är ingen underdrift. Kunderna som väljer att beställa ett kort kommer nämligen få det levererat i ett rosa kuvert, med fluffigt foder på insidan. Paketet innehåller sedan tre olika kort som kunden kan välja mellan.

Den 15 mars kommer Klarna även att lansera en app i sex olika länder, bland annat Sverige, Finland och Tyskland. Därefter kommer olika funktioner och tjänster släppas den 15:e varje månad hela vägen fram till sommaren.