izettle-maskin vid en betalskärmKlassiska Izettle verkar nu ställa om till varumärket Zettle i stället. Foto: pxl.store/Shutterstock.com

Betallösningar Nyheter

Denna sida innehåller annonser

Svenska Izettle slopar första bokstaven och byter namn till Zettle, tre år efter att tjänsten köptes upp av Paypal. Namnbytet verkar ha varit på gång under flera års tid. Men nu har en ansökan skickats om patent på namnet och infon på hemsidan är ändrad, skriver Breakit.

Izettle är en betallösning som från början utvecklades i Sverige. Tjänsten har funnits sedan 2010 och grundades då av Jacob de Geer, som också var vd för företaget, och Magnus Nilsson.

2018 blev tjänsten uppköpta av Paypal, en amerikansk jätte på betalmarknaden, i en stor miljardaffär.

Skickade ansökan till Patentverket i februari

Nu efter tre år hos Paypal byter Izettle till sist namn. Det blir dock ingen större förändring att hålla koll på, utan det är bara den första bokstaven som försvinner. I det tysta har namnet fasats ut till fördel för det simplare Zettle – eller egentligen det fullständiga namnet Zettle by Paypal.

Patent- och registreringsverket fick in en ansökan i början av februari 2021 om att byta namnet, enligt deras uppgifter. Ärendet är just nu under handläggning hos myndigheten.

Hemsidan är redan anpassad för det nya namnet

Som sagt verkar namnbytet har skett lite i hemlighet. Det som kan avslöja processen lite är betallösningens hemsida. Om du försöker gå in på webbadressen izettle.com blir du i stället slussad till en annan, zettle.com. Informationen på hemsidan har också justerats till att använda det nya varumärkesnamnet i stället.

Izettle gjorde försök till namnbyte redan 2016

Redan 2016 gjorde företaget dock ett försök att byta till det nya varumärket, enligt sajten mobiletransaction.org. Men den ansökan drogs senare tillbaka. En möjlig förklaring kan vara att varumärket Zettler redan hade registreras på marknaden och att namnen var för lika.

Det pekar alltså på att namnbytet var aktuellt redan flera år innan Izettle blev en del av Paypal.