Nyheter

Från 1 februari 2023 ger ICA en sparränta på 2,25% för sina betalkort. Detta innebär att du som kund kan tjäna ränta på dina pengar när de finns på ditt ICA-betalkort. Förutom ränteintäkter får nya kunder en välkomstbonus på 100 kronor och kan också enkelt sätta in pengar via Swish.

ICA inför sparränta
Innehåll

ICA betala – debetkort

Med ICA Betala som är ett debetkort, kan du enkelt hantera dina matkostnader. Kortet används endast för betalningar på ICA, vilket ger dig kontroll över dina matutgifter och möjlighet att dela kostnaderna. Det finns ingen årsavgift för kortet.

När du väljer ICA Betala, får du tillgång till nya funktioner som sparränta och swishbetalning. För att göra det ännu mer fördelaktigt är det helt kostnadsfritt att inneha detta kort.

Sparränta på båda bankkorten

Sparränta på båda ica bankkorten

Med ICA betalkort kan du få sparränta på dina kort. För debetkortet får du 2,25 % i ränta upp till 15 000 kronor, vilket är ett gott tillskott till dina besparingar. För bankkortet är räntan också 2,25 %, men här gäller det för belopp upp till 25 000 kronor, förutsatt att insättningar kommer från lön, pension eller CSN. Så genom att använda dessa kort kan du förbättra dina besparingar samtidigt som du använder korten för dina vardagliga inköp.

Swish-insättning och app-betalning

Swish ger dig möjlighet att enkelt sätta in pengar på ditt ICA-kortkonto. Genom att använda Swish-appen kan du snabbt och smidigt föra över pengar till ditt ICA-kort.

När det gäller app-betalning kan du fortsätta att använda ICA-appen för att betala i butik. Appen är både säker och bekväm när du handlar hos ICA, och gör det enkelt att hålla koll på dina inköp och korttransaktioner.

Här kan du också läsa om:

Kampanj för nya kunder

För att välkomna nya kunder erbjuder ICA en kampanj där du som kund kan få 100 kronor i bonuscheck hos ICA. Det enda du behöver göra för att ta del av erbjudandet är att skaffa ett ICA-kort Betala, starta Autogiro och göra din första insättning senast den 31 maj.

När du uppfyller dessa villkor kommer belöningen i form av en bonuscheck värd 100 kronor att tilldelas dig. Passa på att ta fördelen av detta erbjudande och öka din möjlighet att spara pengar hos ICA.

Skillnader mellan korten

Med ICA Betala får du ingen månadsavgift, 2,25 % ränta på insatt kapital och ingen dubbelbonus. ICA Bankkort kostar 24 kronor per månad, har också 2,25 % ränta på insatt kapital och möjlighet till dubbelbonus. Om du väljer ICA Bankkort Plus (kreditkort) är månadsavgiften 27 kronor, men detta kort erbjuder ingen ränta på insatt kapital och ger dig även möjlighet till dubbelbonus.

Läs mer om skillnaden på ett debetkort och kreditkort.

Vanliga frågor om ICA sparränta

Vilka typer av betalkort erbjuder ICA?

ICA erbjuder två betalkort: det rosa debetkortet och det gråa bankkortet. Båda korten ger sparränta på insatt kapital.

Hur fungerar pensionärsrabatt med ICA-kort?

Pensionärsrabatter kan erhållas genom att visa upp giltigt ICA-kort i kassan. Kontrollera din lokala ICA-butik för aktuella erbjudanden och villkor.

Hur kontrollerar jag saldot på mitt ICA-kort?

Du kan enkelt kontrollera saldot på ditt ICA-kort genom att logga in på ICA Bankens hemsida eller använda ICA-appen.

Vilken sparränta erbjuder ICA Banken?

ICA Banken erbjuder en sparränta på 2,25 % upp till 15 000 kronor på det rosa debetkortet och upp till 25 000 kronor på det gråa bankkortet.

Hur blir jag medlem i ICA?

För att bli medlem i ICA, skaffa ett ICA-kort genom att besöka en ICA-butik eller ansök via ICAs hemsida.