Banker Nyheter

Att ett kreditkort innebär fördelar anar nog de flesta, men få vet om samtliga fördelar. Vanligast att ha koll på är att ett kreditkort innebär möjlighet att skjuta upp och delbetala kreditkortsfakturan. Många har även koll på att det i många fall går att samla någon typ av bonuspoäng. Men faktum är att fördelarna med kreditkort bland många kreditkort är betydligt fler än så. Nedan följer 5 exempel på fördelar som många missar.

1. Ökat skydd på resan

De allra flesta kreditkort innebär att du och din familj har extra skydd då ni reser. Vilket skydd som ingår varierar från kreditkort till kreditkort. Absolut vanligast är förseningsskydd som skyddar mot försening av både dig som passagerare och ditt bagage. Speciella resekort kan dock skydda betydligt mer än så. De allra bästa resekorten ger dig ett stort antal försäkringar men även förmåner såsom tillgång till flygplatslounger och billigare flygbiljetter.

2. Tydligare överblick över utgifter

Med ett kreditkort får du som bekant en faktura i slutet av varje månad. Med hjälp av denna faktura kan du lättare hålla koll på dina utgifter. Du ser exakt vad du använt dina pengar till och när. På så vis kan du enklare skära ned på onödiga utgifter. Möjligheten till en bra överblick över dina utgifter en specifik månad får du inte om du betalar kontant eller med ett vanligt betalkort.

3. En ekonomisk fallskärm

Punktering på bilen eller akut tandläkarbesök? Oroa dig inte. Med ett kreditkort kan du betala trots att det är slutet på månaden och lönen från förra månaden börjar ta slut. Med de flesta kreditkort har du en kredittid på 40-60 dagar och kan även välja att dela upp betalningen i flera mindre delar. På så vis blir det lättare att hantera stora inköp och oväntade utgifter. Du behöver med andra ord inte vänta med att laga varken bilden eller dina tänder.

4. Rabatter inom utvalda områden

Vissa kreditkort, framför allt nöjeskort och shoppingkort, erbjuder rabatter och andra förmåner inom utvalda områden. Dessa områden kan vara samma hela tiden eller variera från månad till månad. Det är heller inte ovanligt att kreditkortsutgivare har egna onlineshoppar där du som innehavare av kreditkortet får exklusiv tillgång till speciella varor, förmåner och rabatter.

5. Möjlighet att sprida ut stora inköp

Vill du göra ett större köp men är rädd att skada din ekonomi allt för mycket? Med ett kreditkort har du möjlighet att sprida ut ditt köp över flera månader mot en förutbestämd räntekostnad. Vilken ränta som gäller varierar mellan kreditkort vilket är en av anledningarna till varför det är viktigt att göra en jämförelse innan du bestämmer dig för vilket kreditkort du vill skaffa.