Banker Nyheter

Oavsett om du ska ut och backpacka för första gången eller på charter med din familj finns det många oförutsägbara händelser som kan inträffa. Vad vissa inte vet är att du kan skydda dig på många sätt, bara genom att välja rätt kreditkort inför resan.

Ett kreditkort som lämpar sig extra bra för resa kallas för resekreditkort eller bara kreditkort utomlands och har olika försäkringar och förmåner som kan underlätta resandet. Ett kreditkort kan rädda dig ur många olika situationer på resan, några av dom har vi listat nedan.

1. Ditt bagage försvinner på väg till resmålet

Att förlora bagaget på väg till resmålet är en tråkig start på semestern. Genom att boka din resa med ett kreditkort där det ingår bagageförseningsskydd kan du få ekonomisk ersättning för att köpa diverse nödvändigheter som kläder och hygienprodukter.

2. Du blir av med dina värdesaker

I storstäder är det vanligt med ficktjuvar och ofta hinner du inte ens märka att någon stjäl dina värdesaker. Om du har med dig ett kreditkort på resan kan du förvara detta i en safety deposit box på ditt hotell. På så sätt har du ekonomisk säkerhet trots att du skulle bli av med din plånbok.

3. En olycka som kräver akut vård inträffar

Att en olycka ska inträffa på semestern är mångas värsta mardröm då detta kan innebära dyra sjukhuskostnader och krångel med försäkringar. Har du bokat resan med ett kreditkort som erbjuder olycksförsäkring kan du få ersättning även om olyckan sker i utlandet. Med ett kreditkort kan du dessutom finansiera sjukhuskostnaderna på plats och betala när du väl är hemma.

4. Resan blev dyrare än du räknat med

Trots att du planerat en budget för resan blir det ofta dyrare än vad du räknat med. Med ett kreditkort har du täckning på kortet (upp till din kreditgräns) och kan dessutom välja att delbetala kreditkortsfakturan när du väl är hemma. Har du ett kreditkort med bonus kan du dessutom få återbäring på pengarna du spenderat under resan.

5. Det blir inbrott i ditt hem när du är bortrest

Inbrottstjuvar har många knep för att kontrollera om någon är bortrest, särskilt om du bor i hus eller villa. Skulle något hända med ditt hem eller din bil när du är bortrest kan kreditkortet vara räddningen även då. Det finns nämligen flertal kreditkort som ger ekonomisk ersättning för hela din självrisk om någon händer när du är bortrest.

Oavsett vart du ska resa eller hur länge du ska vara bortrest är det alltid bra att ha ett kreditkort. Tänk på att förmånerna kan variera beroende på kreditkort och därför bör du genomföra en jämförelse av kreditkort innan du ansöker om ett. Vissa kreditkortsutgivare kräver även att du bokar resan med kreditkortet för att försäkringar och liknande ska gälla.