Två händer där en hand håller i en trådlös kortmaskin och en hand håller i det regnbågsfärgade betalkortet bunqMed resekortet Bunq slipper du extra avgifter när du handlar med kortet i annan valuta eller när du tar ut pengar utomlands. Foto: Press/Bunq

Nya kreditkort Nyheter

Holländska fintechbolaget Bunq som tidigare har funnits i sex EU-länder kommer att lanseras i hela EU. Den senaste expansionen gör att bolaget kommer att finnas på 22 marknader plus Norge och Island, rapporterar Techcrunch.

Det holländska fintechbolaget Bunq expanderar och kommer finnas tillgängligt i hela EU plus i Norge och på Island. Hittills har Bunq bara funnits i sex av EU-länderna. Med expansionen kommer det vara möjligt för användare att ansöka om det nya kortet i 30 länder.

Resekortet är kopplat till en elektronisk plånbok

Bankutmanarna strömmar in på marknaden i Sverige. Först kom Klarna med sitt rosa kreditkort, därefter aviserade Bynk att de kommer lansera ett kreditkort inom kort. Och häromdagen meddelade brittiska Revolut att de har inlett ett samarbete med Visa. Men det slutar inte där. 

Nu är det dags för det holländska fintechbolaget Bunq att ta sig in på den svenska marknaden. Bunq är ursprungligen en mobilbank som erbjuder ett resekort som är nästan helt gratis. Kortet är kopplat till en elektronisk plånbok som du kan föra över pengar till som du sedan kan använda när du reser utomlands. 

Inga extra kostnader när du använder kortet utomlands

Bunqs resekort är inte ett vanligt kreditkort. Bunqs resekort liknar det nya kortet Revolut väldigt mycket. Man fyller på kortet med pengar som därefter kan spenderas fritt utan extra avgifter. 

Den största fördelen med kortet är att man slipper alla avgifter som valutapåslag och uttagsavgifter när man handlar med kortet utomlands. 

Kortet kan alltså användas precis som ett vanligt betalkort, till exempel för att reservera och betala hyrbilar och hotellnätter. 

Kommer lanseras i 20 länder inom EU

Bunq lanseras i Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Grekland, Ungern, Lettland, Litauen, Malta, Luxemburg, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Sverige, Storbritannien och Cypern. 

Samtidigt som företaget expanderar inom hela EU inför man även stöd för Apple Pay och Google Pay till sina resekortsanvändare.

När exakt Bunq kommer att lanseras i Sverige är ännu inte klart.