Briqpay erbjuder en kassalösningstjänst som effektiviserar och förenklar e-handel mellan företag. Genom att använda Briqpay kan företaget göra en snabb kreditkoll på köparen, något som vanligtvis kan ta lite tid. Foto: DavigGyung/Shutterstock.com

E-handel Nyheter

Denna sida innehåller annonser

Briqpay tar in 20 miljoner i kapital från riskkapitalbolaget Eequity. Med på tåget finns även Voi-medgrundarna Fredrik Hjelm och Keith Richman, skriver DiDigital.

Klarnaveteranerna Björn Widerström, Sara Johansson och Mats Andersson startade tillsammans företaget Briqpay i mars 2020. Förra året i november skrevs första kundavtalet. Alla tre har tidigare arbetat tillsammans på Klarna och därefter på annat håll i betal- och e-handelsbranschen. Men efter en sammanstrålning på ett event i januari 2020 så startades deras nya bolag.

Kassalösningstjänst med kreditkoll

Briqpay erbjuder en kassalösningstjänst som kan integreras i e-handel mellan företag. Kassalösningen hanterar inte betalningarna utan ska effektivisera och förenkla e-handeln mellan företag.

Tjänsten gör det lättare att utföra en snabbare kreditkoll på företag som köper produkter. Den processen sker vanligtvis manuellt av det säljande företaget och kan ta tid.

Enligt Briqpays marknadschef och medgrundare, Sara Johansson har man skrivit kundavtal med 20 företag i olika storlekar. 

Företag sparar tid med Briqpay

Briqpays lösning kräver inte att kunderna måste vara inloggade för att kunna checka ut från kassan. Grundpelaren är att Briqpay sparar tid för både kunden, men främst för e-handelsföretaget som får en snabb kreditkoll på företaget som ska genomföra köpet.

Möjligt med internationell lansering framöver

Företaget har tankar på att lansera sin kassatjänst på andra marknader som exempelvis Tyskland. E-handeln mellan företag är stor där. Men för att kunna lansera tjänsten på andra marknader krävs det ytterligare kapital. 

Nu har bolaget tagit in 20 miljoner kronor i kapital från riskkapitalbolaget Eequity, men även de befintliga investerarna är med och investerar i bolaget. 

Planer på att anställa fler

Briqpay består i dag av ett team på sex personer. Men innan 2021 är slut har man planer på att anställa två till fyra personer till. Det blir två säljare och två utvecklare. 

Enligt Sara Johansson nådde företaget en viktig milstolpe när det gäller återkommande prenumerationsintäkter. Men hon vill inte avslöja vilken omsättning Briqpay har i dagsläget.