Banker Nyheter

Många ogillar tanken på ett kreditkort eftersom att de inte vill handla för pengar de inte har. Är man smart med användandet av kreditkortet och betalar räkningarna i tid så kan det faktiskt ge dig gratis resor och liknande förmåner. Många förmåner ligger i resor, exempelvis att för varje 100 kr du spenderar så ersätts du med ett visst antal ”extrapoäng” som kan översättas till rabatter på resor eller till och med helt gratis resor. Att använda sitt kreditkort smart kan med andra ord faktiskt spara dig pengar snarare än att kosta mera.

Använd den räntefria perioden till din fördel

Nästan samtliga kreditkort, även de som är kopplade till flygbolag erbjuder räntefria perioder. Det innebär att om du betalar av din kreditskuld inom en avsatt period på exempelvis 6 veckor så betalar du ingen ränta alls. Det är detta fenomen som gör att det faktiskt kan bli förmånligt att betala på kredit. För den som är lite slipad och är noggrann med att betala sin räkningar i tid kan man alltså samla bonusar och extra poäng genom sina kreditköp utan att egentligen betala något extra till kreditföretaget. Det är också genom denna funktion man kan få gratis flygresor genom sitt kreditkort.

Kreditkort kopplade till flygbolag ger billigare resor

För den som inte redan har ett kreditkort och som vill använda denna metod för att få billigare flygresor kan det vara en god idé att jämföra kreditkort med bonusar och som är kopplade till flygbolag. Olika kreditkort har olika sätt att ge bonuspoäng och liknande, se därför till att läsa igenom villkoren noga. Tecknar du dig för ett kort som är bundet till ett flygbolag exempelvis SAS Eurobonus Classic får du exempelvis poäng för dina inköp som sedan kan betala delar, eller hela flygresor. Genom att använda ett sådant kreditkort kan du med andra ord utan att göra av med pengar få rabatter på eller helt gratis flygresor.

Flera olika bonusar med kreditkort

Förutom flygresor och liknande finns det även flera olika rabatter och bonusar att ta del av när du har ett kreditkort. Om du idag redan använder kreditkort kan det även vara klokt att reda ut vilket kreditkort som ger dig mest förmånliga rabatter. Även om flygrabatter kan spara mycket pengar för den som reser mycket kanske det inte passar alla, för vissa kanske det är betydligt mer förmånligt att få rabatter i sina livsmedelsinköp eller liknande. Hitta ett kreditkort som passar dig och använd det på rätt sätt, så kan du få alla förmåner utan att det kostar dig extra.