Apples nya kreditkort, apple cardDet nya kreditkortet Apple Card kommer att finnas i både digitalt och fysiskt format. Dessutom kommer det inte finnas några avgifter på kortet. Foto: Primakov/Shutterstock.com

Nya kreditkort Nyheter

I augusti lanserar Apple sitt kreditkort Apple card. Kreditkortet lanseras både i fysisk och digital form, rapporterar The Verge.

Apple gick redan under våren 2018 ut och berättade att de skulle lansera kreditkortet Apple Card. I USA kommer man att kunna börja använda kortet redan nu i augusti.

Apple Card – ett kort i både fysisk och digital form

Kreditkortet kommer att lanseras både i fysisk och digital form, och det ska tydligen vara väldigt enkelt att aktivera kortet. Apple Card kommer att använda sig av Mastercards nätverk. 

Att ansöka om Apple Card är väldigt enkelt. Du ansöker om kortet direkt i din Wallet-app. Om din ansökan blir godkänd kan du använda kortet direkt. Du kommer att få ett fysiskt kort också som skickas hem i brevlådan och som är helt unikt för dig.

Kortet kommer inte att se ut som ett vanligt kreditkort. På kortet kommer bara ditt namn att stå. Det kommer alltså inte finnas något kreditkortsnummer med 16 siffror, ingen CVC-kod eller något utgångsdatum. De uppgifterna kommer i stället att finnas i din Wallet-app och under varje transaktion kommer de att genereras slumpmässigt för att göra kortet säkrare.

Inga avgifter förutom ränta

Enligt uppgifter har Apple valt att inte ha med alla avgifter som finns på ett kreditkort. Den enda avgiften som är kopplad till kortet är räntan på beloppet du använder. Apple Card har alltså ingen årsavgift, inga valutaavgifter, inga kontantuttagsavgifter, inga förseningsavgifter och inte heller några övertrasseringsavgifter.

Cashback i stället för poängbaserat bonussystem

Apple Card kommer inte att ha något poängbaserat bonussystem eller liknande. I stället kommer kortinnehavaren att få cashback på alla köp med kreditkortet. Cashbacken ger 3 procent för alla köp hos Apple, 2 procent för alla köp med Apple Pay och 1 procent för alla köp som kortinnehavaren gör med det fysiska kortet. All cashback du tjänar kommer att betalas ut varje dag. 

Apple Card kommer även att lanseras internationellt, men enligt Goldman Sachs Internationals vd, Richard Gnodde, finns det ingen officiell information om när det planeras.