Banker Nyheter

Under 2019 kan Apple lansera ett kreditkort tillsammans med USA:s mest hatade företag, Goldman Sachs, det rapporterar Wall Street Journal. Apples kreditkort ska innehålla bonusar för att locka till sig fler kunder och dessutom ska det genom en app vara enkelt att få koll på sin privatekonomi.

Apple Pay lanserades i USA hösten 2014. Apple Pay är en betalningsmetod som gör det möjligt för personer med utvalda Apple-produkter att genomföra köp direkt från mobilen med ett enda klick. I samband med att en kund registrerar sig på tjänsten godkänner den att Apple får spara delar av ens kreditkortsdetaljer på deras servrar.

Nu har Apple planer på att förbättra och utveckla produkten ytterligare. Enligt tidningen Wall Street Journal ska Apple lansera ett kreditkort tillsammans med investmentbanken Goldman Sachs.

Bonusar ska locka till sig fler kunder

Enligt Wall Street Journals uppgifter ska Apples kreditkort använda sig av Mastercard-nätverket och innehålla ett antal bonusar för att locka till sig kunder. Med kortet ska användaren få två procent cashback på i stort sett alla köp och dessutom ska det innehålla funktioner i Wallet-appen som gör det möjligt att få bättre koll på sin privatekonomi.

Det ska även vara möjligt att hålla koll på sina avbetalningar på kortkrediten.

Kortet ska släppas under året

Det nya betalkort kommer troligtvis släppas någon gång under året. Till en början kommer det dock bara vara till ett begränsat antal anställda som ska få testa kortet.

Med ett kreditkort kan Apple ha hand om hela köpprocessen själv och behöver inte förlita sig på andra kortutgivare och banker.

Det blir spännande att se om Apples kreditkort kommer att lyfta i och med att det tas fram tillsammans med Goldman Sachs. Bolaget blev 2015 framröstat till det mest hatade företaget i USA och är enligt många det företag som orsakade finanskrisen 2008.

Foto: chainarong06/Shutterstock.com