Apple Card ligger på ett tangentbord till en MacAtt skaffa ett Apple Card är som att skaffa en Tamagotchi. På Apples supportsida finns det tydliga instruktioner för hur du ska förvara och rengöra kortet. Foto: David Finley/Shutterstock.com

Nya kreditkort Nyheter

Apple Card som lanserades i augusti har visat sig vara ett mycket känsligt kort. Kortet är så känsligt att du bör förvara det i ett speciellt skyddsfodral, skriver Apple Insider.

Apple Card-kunderna har fått tydliga instruktioner för hur de ska hantera kortet, framför allt när det gäller kortets ytskikt. Ytan är så känslig att kortet inte kan förvaras i en läderplånbok, i jeansen eller tillsammans med ett par nycklar. 

Kortet bör förvaras i speciellt fodral

Den vita ytan på kortet som är tillverkad i titan är väldig känslig. Kortets ytskikt kan lätt missfärgas och har väldigt lätt för att repas. 

Genom Apples supportsida har Apples kunder fått instruktioner för hur de ska sköta kortet. Det har fått internet att vika sig av skratt. Apple rekommenderar sina användare att inte förvara kortet i en läderplånbok eller i kontakt med denim eftersom sådana fabrikat kan orsaka permanent missfärgning som inte kan tvättas bort.

För att förvara kortet på ett säkert sätt rekommenderar Apple att du förvarar det i ett skyddsfodral gjort av ett mjukt material för att skydda kortet mot repor, missfärgningar och magneter som skulle kunna avmagnetisera kortet. Skyddsfodralen till Apple Card kostar från 39 dollar upp till 139 dollar beroende på material och utseende.

Finns instruktioner för rengöring av kortet

Apple rekommenderar även att man rengör kortet kontinuerligt. Kortet ska rengöras försiktigt med hjälp av en mjuk, lätt fuktig och luddfri mikrofiberduk.

Man bör inte använda fönster- eller hushållsrengöringsmedel, tryckluft, lösningsmedel, ammoniak eller slipmedel för att rengöra kortet. Om kortet är väldigt smutsigt kan man torka av det försiktigt med en mikrofiberduk doppad i isopropylalkohol. 

Än så länge har man inte kunnat se att kortets känsliga ytskikt påverkar användningen av kortet. Men hur känslig magnetremsan är återstår att se. Att skaffa ett Apple Card är som att skaffa en egen lite Tamagotchi.