Banker Nyheter

Att kreditkort ger förmåner i form av försäkringar har de flesta koll på. Exempelvis kan du ofta få ersättning från ditt kreditkortsbolag om flyget du betalat med kreditkortet blir försenat, om ditt bagage kommer bort eller om någon skadar sig på resan du betalat med kortet. Vad många inte känner till är de mer ovanliga försäkringar kreditkort kan ge. Genom att ha koll på även dessa försäkringar så kan du få ekonomisk ersättning vid de allra oturligaste tillfällena. Dessa försäkringar är även något du bör ta med i beräkningen när du jämför kreditkort.

1. Hole in one-försäkring

Att slå en hole in one kan knappast kallas oturligt. Det är tvärtom något som är få golfare förunnat och får sägas vara en kombination av skicklighet och tur att lyckas med. Skulle du lyckas så kan det dock bli en dyr historia. Traditionen säger nämligen att den som slår en hole in one måste bjuda samtliga personer som bevittnar det lyckosamma slaget på champagne. Har du tur sker det när du spelar med en vän. Har du otur sker det framför golfklubbens klubbhus. Har du ett kreditkort som erbjuder hole in one-försäkring kan du dock få ersättning för champagnen. På så vis slipper du ironin i att behöva oroa dig för att slå hole in one.

2. Evenemangsförsäkring

Vem som helst kan bli plötsligt sjuk. Har du riktig otur sker det precis innan den där konserten som du längtat efter i flera månader. Med rätt försäkring kan din smärta dock lindras. Vissa kreditkort erbjuder nämligen en s.k. evenemangsförsäkring. Denna försäkring ersätter dig för biljetter till konserter eller andra evenemang du missar på grund av plötslig sjukdom eller skada. Ofta är det här något som ingår med nöjeskort.

3. Assistansförsäkring

Assistansförsäkring är räddningen för dig som får oväntade problem med bilen. Stopp på motorvägen, mitt i skogen eller på annan plats där du behöver bärgning, extra bensin eller byte av ett punkterat hjul kostar en hel del. Med assistansförsäkring på kreditkortet så täcker ditt kreditkortsföretag kostnaden. Assistansförsäkring är vanligast bland bensinkort.

4. Nödbiljetter på resa

Borttappade eller stulna biljetter kan innebära att du och ditt resesällskap blir strandsatta i ett främmande land. Med ett resekort som hjälper till med nödbiljetter på resa så ersätts ni och kan med lite tur komma med planet som ni planerade att åka med.

5. Ersättning vid feltankning

Något som man tror aldrig skulle inträffa förrän det gör det är att man råkar tanka bilen med fel typ av en drivmedel. Att tanka bensin i en dieselbil eller diesel i en bensinbil är ett ödestigert misstag som kan kosta många tusenlappar att lösa. Har du ett kreditkort som täcker feltankning (vanligtvis bensinkort) så kan du få ersättning för kostnaden det innebär att tömma bränsletanken.