Kortinfo

P.F.C Mastercard är ett väldigt bra debetkort utan någon årsavgift alls. Du får tillgång till en smidig och bra mobilapp där du kan styra hela din ekonomi, och kortet går att ansöka om trots betalningsanmärkningar.

Årsavgift

0 kr

Högsta kredit

0 kr

Ränta

0%

Räntefria dagar

0 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Google Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 0%
Korttyp Mastercard
Reseförsäkring Nej
Uttagsavgift Sverige 0
Uttag utomlands 0
Valutapåslag 0 %
Aviavgift 0 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Ett av Sveriges bästa debetkort
 • Styr hela din ekonomi från en app
 • Går att få trots anmärkningar

Nackdelar

 • Inga försäkringar

Denna sida innehåller annonser

Hur bra är PFC-kortet?

P.F.C är en förkortning för Personal Finance Co. – ett svenskt fintechbolag som strävar efter att förenkla ekonomin för alla sina kunder, delvis genom sitt PFC-kort. Kortet är ett PFC Mastercard och ett så kallat debetkort, eller betalkort som du själv fyller på med pengar efter behov, exempelvis med Swish. Således fungerar kortet inte på samma sätt som ett kreditkort.

Det finns många fördelar med att använda ett debetkort som PFC-kortet, däribland att man slipper kreditupplysning, få full kontroll över pengarna man spenderar samt möjligheten att spara under smidiga former.

På grund av detta är PFC-kortet perfekt för dig som inte har en ordnad ekonomi, alternativt du som vill kombinera fördelarna med ett kreditkort och ett debetkort.

Erbjuder PFC-kortet någon bonus?

Till skillnad från de bästa kreditkorten på marknaden saknar debetkorten i regel bonusar och bonusprogram. Detta eftersom korten fyller helt olika funktioner. Däremot finns det många schyssta fördelar med att använda ett PFC-kort, vilka du kan läsa mer om nedan.

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har PCF-kortet?

Med en avsaknad av bonusar och andra förmåner som förknippas med traditionella kreditkort erbjuder PFC unika fördelar för sina kunder. De fyra absolut största är följande:

 • Generösa rabatter – via ditt PFC-konto får du tillgång till generösa rabatter och erbjudande hos utvalda företag. PFC uppdaterar regelbundet sin lista med samarbetspartners så att du ska kunna dra nytta av så mycket rabatter som möjligt.
 • Appen – för att använd PFC behöver du ladda ner PFC-appen. Via den får du sen tillgång till alla funktioner och tjänster du behöver.
 • Låga avgifter – du betalar varken avgift när du tar ut kontanter eller använder kortet utomlands (växlingsavgift). Väljer du dessutom ett Freemium-konto så är PFC helt gratis att använda.
 • Spenderingsinsikt – den främsta fördelen med PFC-kortet är att man som kund erbjuds total översikt över sin ekonomi. I PFC-appen kan du skapa en budget, sätta upp ekonomiska mål och granska varje transaktioner du gör. Du erbjuds även möjlighet att spara pengar automatiskt.

Som du ser är PFC-kortet ett ekonomiskt verktyg som ger dig kontroll över din ekonomi och ditt spenderande. Därmed erbjuder kortet unika förmåner jämfört med ett traditionellt kreditkort som på många sätt uppmanar dig till att spendera mer snarare än mindre.

Hur bra är PFC:s reseförsäkring?

Dessvärre erbjuder PFC-kortet ingen reseförsäkring överhuvudtaget. Det är en av de största nackdelarna med detta kortet. Att kreditkort erbjuder reseförsäkringar är vida känt, men på sistone har det blivit allt vanligare med debetkort med kompletterande försäkringar – däribland Rocker.

PFC har däremot valt att inte hoppa på detta tåg och därför sjunker PFC-kortet ordentligt i värde för alla de som reser mycket.

I reseförsäkringen ingår

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Avbryta resan
 • Resestartsskydd

Vilka övriga försäkringar ingår?

Det ingår inga andra försäkringar med ditt PFC-kort. Det beror på att PFC erbjuder debetkort och inte kreditkort, och därför finns det ingen ekonomisk vinning för företaget att erbjuda sina kunder försäkringar.

Är du på jakt efter ett kort med försäkringar bör du därför istället välja ett traditionellt kreditkort, förslagsvis ett av de bästa kreditkorten i Sverige.

Hur hög är räntan för PFC-kortet?

Räntan för PFC-kortet är 0. Det är alltså ett räntefritt kort som du inte behöver betala för att använda. Anledningen till detta är att du inte erbjuds ett kreditutrymme med betalningsskyldighet. Istället för du själv över pengarna du vill använda till ditt PFC-kort.

Som bekant är ränta en avgift som kreditgivare och banker tar ut för sina tjänster. Men på grund av att PFC inte erbjuder kredit, har de alltså inte heller ränta.

För många är det en stor fördel då det är enklare att beviljas ett PFC-kort än ett kreditkort. Därför är det ett mer ekonomiskt sunt val. Nackdelen är så klart att du inte få tillgång till förmåner, försäkringar och bonusar.

Vilka andra avgifter har PFC?

PFC har idag 4 olika tjänster som du kan välja mellan med varierande kostnad.

 1. Freemium – detta konto är helt gratis att öppna och använda. Kontot kommer med ett kort samt tillgång till flera av funktionerna i appen.
 2. Premium – för 35 kronor i månaden kan du öppna ett Premiumkonto och på så sätt få tillgång till mer exklusiva tjänster, däribland kostnadsfria bankomatuttag upp till 10 000 kronor, månadsbudget, med mera.
 3. Duo – är ni två stycken som ska använda PCF kan ni för 38 kronor i månaden öppna ett Duo-konto. Kontot har samma funktioner som Freemium fast med ett delat konto och möjligheten att snabbt byta mellan de olika användarna.
 4. Junior – för 20 kronor i månaden kan du skaffa ett PFC-kort till dina barn. Kortet har samma funktion som Freemium men som förälder kan du sätta budgetgränser och ha koll på vad dina barn spenderar pengar på.

Hur bra är P.F.C:s kundtjänst?

Som alltid har vi testat PFC:s kundtjänst för att utvärdera om kunder kan få hjälp snabbt och effektivt. Efter att ha kontakta PFC flera gånger är vi väldigt nöjda över den hjälp vi fått. Varje gång har vi snabbt kommit i kontakt med någon som haft utförliga svar på våra frågor och praktiska lösningar på de problem vi stött på.

Är du en registrerad kund kan du kontakta PFC via chatten efter att du loggat in i appen. Har du inte skapat ett konto än kan du mejla till PFC. Vänligen observera att svarstiden är betydligt längre (upp till 24 timmar) för oregistrerade kunder. Kontakt via appen hanteras med en chatt och sker därför omedelbart.

 

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Frågor & svar om P.F.C. Mastercard Freemium

Hur ansöker jag om ett PFC-kort?

Det är enkelt att ansöka om ett PFC-kort. Allt du behöver göra är att följa länkarna på denna sida för att omdirigeras till rätt hemsida. Väl där laddar du ner appen och startar registreringsprocessen. Eftersom PFC inte är ett kreditkort kommer ingen kreditupplysning att genomföras.

OBS! Du måste ha en smartphone och PFC-appen nerladdad för att registrera dig och för att senare få tillgång till ditt konto.

Hur lång tid tar det innan jag får mitt P.F.C kort?

Ditt kort skickas ut så fort du har skapat ditt konto. Dessutom får du tillgång till ett virtuellt kort som du kan använda med din smartphone. Därmed behöver du inte vänta på att få de fysiska kortet levererat utan kan använda PFC även utan ett kort.

Hur spärrar jag mitt PFC-kort?

Du spärrar ditt PFC-kort via appen och ditt konto där du även hanterar alla andra inställningar och funktioner. Misstänker du att ditt kort har stulits bör du logga in i appen så fort du kan och spärra kortet omgående!

Jämför med andra liknande debetkort

Lunar Standard
Lunar Standard
 • Ingen årsavgift eller ränta
 • Kan tecknas trots betalningsanmärkningar
 • App för bra översikt på sin ekonomi
4.0 av 5
Läs omdöme
Lunar Premium
Lunar Premium
 • 1 % sparränta
 • Kompletterande rese- och bagageförsäkring
 • Ett smidigt alternativ till kreditkort
 • Etablerad aktör på den nordiska marknaden
3.5 av 5
Läs omdöme
Rocker Standard
Rocker Standard
 • Gratis debetkort med cashback
 • Praktisk ekonomiapp som hjälper dig i vardagen
 • Ansök även trots betalningsanmärkning
3.0 av 5
Läs omdöme