Kortinfo

OKQ8 är ett mycket bra bensinkort för dig som tankar frekvent hos någon av deras mackar. Du både rabatt per liter du tankar och 2 % återbäring på allt annat som handlas hos de.

Årsavgift

0 kr

Högsta kredit

100 000 kr

Ränta

14,25%

Räntefria dagar

45 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år
 • Årsinkomst: 120 000 kr

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 15,57%
Korttyp VISA
Reseförsäkring Ja
Uttagsavgift Sverige 3 %, minst 35 kr
Uttag utomlands 3 %, minst 35 kr
Valutapåslag 2 %
Aviavgift 25 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • 0 kr i årsavgift
 • 25 öre rabatt per liter som tankas
 • 1 % sparränta på insatt belopp

Nackdelar

 • Försäkringen mot feltankning måste tecknas separat
 • Ej stöd för Google- & Samsung Pay

Denna sida innehåller annonser

Hur bra är OKQ8 Visa?

OKQ8 Visa är ett förmånligt kort för dig som använder bilen i vardagen och tankar drivmedel ofta och regelbundet. Du får bonus varje gång du betalar med kortet när du handlar drivmedel eller andra varor och tjänster på OKQ8.

Bonus utgår även på alla andra inköpsställen i världen där Visa accepteras, vilket gör att du får bonus på alla dina inköp oavsett om det är kläder, mat eller restaurangbesök. Ju mer du handlar på kortet desto bättre bonus får du.

Dessutom erbjuder OKQ8 Visa en rad fina erbjudanden som gör att du kan minska kostnaderna i vardagen. Till exempel erbjuder de ett miljövänligt och förmånligt elavtal.

OKQ8 passar dig som förutom att tanka bilen ofta och regelbundet vill teckna fler försäkringar som skyddar dig i vardagen till väldigt förmånliga priser.

Jämför med andra bra bensinkort

Remember Flex
Remember Flex
 • Ingen årsavgift
 • Rabatt i över 300+ butiker
 • Återbäring även på hotell, flyg- och utlandsresor
 • Prisgaranti, allriskförsäkring och reseförsäkring
5.0 av 5
Läs omdöme
Circle K Mastercard
Circle K Mastercard
 • 0,3 bonuspoäng per krona på alla köp
 • 15 öre drivmedelsrabatt per liter hos Circle K
 • Försäkring mot feltankning och bärgning ingår
3.0 av 5
Läs omdöme
Shell Mastercard
Shell Mastercard
 • 0,5 % återbäring på alla köp
 • Få tillbaka din bonuspoäng kontant
 • 15 öre per liter i drivmedelsrabatt på Shell
3.0 av 5
Läs omdöme

Erbjuder OKQ8 Visa någon bonus?

Med OKQ8 Visas bonussystem får du 0,3 procent bonus på alla dina köp där Visa accepteras utanför OKQ8 både i Sverige och utomlands. Köp på OKQ8 är inte bonusgrundande. När du använder kortet på OKQ8:s stationer får du ta del av andra rabatter och specialerbjudanden på drivmedel och varor i butik. Köp hos konkurrerande drivmedelsföretag genererar ingen bonus. 

Bonusen betalas ut kvartalsvis och skickas hem till dig per post tillsammans med ditt kontoutdrag. Om du har e-faktura skickas bonusen hem till dig med separat post. Bonusen sätts alltså inte in på ditt konto utan är en fysisk värdecheck som du måste lösa in på en bemannad OKQ8-station.

Bonuschecken är en värdehandling med bestämt giltighetsdatum. Om du missar att lösa in din bonuscheck innan den har gått ut ersätts den inte av någon ny.

Om du under ett kvartal gör bonusgrundande inköp för 30 000 kronor och bonusen är 0,3 procent får du en bonuscheck på 900 kronor.

Bonuserbjudande

 • 0,3 % bonus på alla köp utanför OKQ8
 • Specialbonusar när du handlar på OKQ8
 • Få en check med din intjänade bonus

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har OKQ8 Visa?

Alla nya medlemmar får 25 öre drivmedelsrabatt per liter på de sex första tankningarna. Som kortinnehavare av OKQ8 Visa får du löpande erbjudanden i butik. Du har även möjlighet att teckna miljövänliga och förmånliga elavtal.

OKQ8 har dessutom en förmånlig sparränta. Om du sätter in pengar på kortet får du 0,75 procent i sparränta på belopp upp till 150 000 kronor. Om ni är fler i familjen som använder bensinkort kan ni ansöka om ett extrakort, vilket är helt kostnadsfritt.

Som kortinnehavare blir du också medlem i OK-föreningarna och får ta del av den årliga återbäringen. Som OK-medlem genererar alla köp du gör på OKQ8 återbäring. Ju mer du tankar och handlar desto större blir återbäringen. Varje år betalar sedan OK-föreningarna en del av överskottet till föreningens medlemmar i form av återbäring.

Hur stor återbäringen blir är svårt att säga eftersom den baseras både på allt du har handlat på OKQ8 under hela året och hur stort OK-föreningens överskott blev, vilket kan variera från år till år. Återbäringsnivån bestäms på de årliga föreningsstämmorna och återbäringen betalas ut till midsommar.  

OKQ8 Visas erbjudanden till sina kortinnehavare sticker ut i jämförelse med andra bensinkort eftersom OKQ8 erbjuder rabatter på resor med Apollo till medelhavet, villaolja, el och saker i butik. De andra korten i samma kategori är kopplade till Mastercard och är med största sannolikhet kopplade till Mastercards globala program.

Som kortinnehavare är det lättare att använda sig av OKQ8:s erbjudanden eftersom de finns både lokalt, regionalt och nationellt i förhållande till Mastercards erbjudanden som även finns internationellt och erbjuder till exempel rabatt på en yoga-lektion på Taffelberget i Sydafrika.

Hur bra är OKQ8 Visas reseförsäkring?

När du betalar minst 75 procent av resans belopp med OKQ8 Visa ingår en reseförsäkring som gäller i 60 dagar. I reseförsäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd, bagageförseningsskydd, förseningsskydd, reseolycksfallsförsäkring, självriskskydd för hem- och villaförsäkring och självriskskydd för personbilsförsäkring vilket gör att du kan känna dig trygg på resan om det skulle hända något med ditt hem eller din bil medan du är bortrest. 

OKQ8 Visas reseförsäkring är likvärdig med andra kort i samma kategori och sticker inte ut på något sätt.

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Olycksfallsskydd
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbryta resan
 • Resestartsskydd
 • Nödbiljetter
 • Nödkontanter
 • Självrisk hyrbil utomlands

Vilka övriga försäkringar ingår?

I OKQ8 Visa ingår inga andra försäkringar. Däremot har du möjlighet att teckna flera tilläggsförsäkringar till väldigt förmånliga priser. 

OKQ8:s Backup-försäkring för personbil täcker de flesta skadehändelser som kan uppstå när du är ute och kör. I försäkringen ingår vagnskada, glasskada, hyrbil eller avbrottsersättning, feltankning, räddning och bärgning, stöld, trafikskador, motor- eller elektronikskada, brand och rättsskydd. 

Vidare finns det många andra försäkringar för husvagn och husbil och MC och moped. Dessutom har OKQ8 en separat olycksfallsförsäkring som träder i kraft om olyckan är framme när du färdas i bilen. Försäkringen omfattar alla familjemedlemmar och gäller dygnet runt i hela världen. Med OKQ8 får du dubbel ersättning om olyckan är framme.

Hur hög ränta är det på OKQ8 Visa?

Räntan på OKQ8 Visa sticker inte ut på något sätt jämfört med andra kort. Inte heller den effektiva räntan på OKQ8 Visa sticker ut på något sätt, utan ligger på en normal nivå i jämförelse med andra kreditkort.

Antalet räntefria dagar framgår inte. Däremot har OKQ8 en väldigt flexibel betalningslösning. Om du handlar på kredit kan du fördela dina utgifter över hela året. Du kan dela upp betalningen som du vill och om du vill kan du hoppa över en månad. Dessutom kan du välja två betalningsfria månader. Du får dock inte välja två månader som ligger i anslutning till varandra.

OKQ8 är väldigt flexibla när det gäller återbetalningen av utnyttjad kredit. Eftersom du kan välja hur mycket du vill betala av på den totala skulden kan du jämna ut hushållskassan under utvalda delar på året så att du har mer pengar över till annat. 

 • Effektiv ränta * 15,57 %
 • Nominell ränta 14,25 %
 • Räntefritt 45 dagar
* Exempel: En kredit på 30 000 kr som återbetalas på ett år ger upphov till en effektiv ränta på 15,57 % (med e-faktura). Den totala kostnaden för lånet blir då 4671 kr, och det totala beloppet att återbetala blir 34 671 kr.

Vilka andra avgifter har OKQ8 Visa?

OKQ8 Visa tar inte ut någon årsavgift vare sig på ordinarie kort eller på extrakortet. Däremot tar de ut en avgift om du vill få din faktura utskriven på papper. Oavsett om du gör ett kontantuttag i Sverige eller i utlandet tar OKQ8 ut en avgift på 3 procent av uttagsbeloppet, dock lägst 35 kronor.

Om du gör många små kontantuttag som är under 1 100 kronor tar OKQ8 Visa ut en avgift på 35 kronor per uttag. I Sverige använder vi inte kontanter på samma sätt som de gör i utlandet. Om du gör ett kontantuttag i utlandet bör du vara noga med att räkna ut ungefär hur mycket du behöver och göra ett större uttag direkt.

Tar du ut flera små belopp som är under 1 100 kronor blir avgiften 35 kronor, vilket är lägsta uttagsavgift. Det är mer lönsamt att ta ut större belopp. Kontantuttagsavgift är inget extraordinärt för OKQ8 Visa; de andra korten i samma kategori också tar ut en kontantuttagsavgift både inrikes och utrikes.

Hur bra är OKQ8 Visas kundtjänst?

OKQ8 Visas kundtjänst är bra och lätt att kontakta. På hemsidan har OKQ8:s kundservice en frågeruta där du kan ställa din fråga och få svar direkt. Det allra mesta går att få svar på där. Om du inte hittar ditt svar där kan du kontakta OKQ8 genom att fylla i ett frågeformulär eller ringa till dem.  

OKQ8:s kundtjänst har telefontid under dagtid på vardagar. Annars går det mycket bra att skicka e-post till dem. 

Vi har varit i kontakt med OKQ8:s kundtjänst genom telefon och det var väldigt smidigt. Det gick snabbt att få kontakt med kundtjänsten och de besvarade tålmodigt alla våra frågor. Väntetiden var under fem minuter. Svaren på frågorna var väldigt utförliga och förklarande, och kundtjänsten hade ett mycket trevligt bemötande.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är OKQ8 Visa värt pengarna?

OKQ8 Visa är ett smart och prisvärt kort för dig som tankar drivmedel regelbundet och ofta. Eftersom kortet inte kostar något och du får bonus på allt du tankar och handlar i butik är det både prisvärt och lönsamt.

I kortet ingår en reseförsäkring som kan komplettera det reseskydd du har på hemförsäkringen. Med OKQ8 Visa finns det även möjlighet att teckna flera andra försäkringar till väldigt förmånliga priser. Dessutom erbjuder de en sparränta på 0,75 procent.

Frågor & svar om OKQ8 Visa

Hur ansöker jag om OKQ8 Visa?

Du ansöker enklast om OKQ8 Visa på deras hemsida. Där fyller du i vanliga uppgifter såsom namn, e-postadress, personnummer, mobilnummer, med mera. För att bli beviljad ett OKQ8 Visa-kort måste du som söker vara myndig, ha ett svenskt passnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Kan jag sätta in pengar på mitt OKQ8 Visa-kort?

Ja du kan sätta in upp till 150 000 kronor på ditt OKQ8 Visa-kort. Du får dessutom en sparränta på 0,75 procent.

Vart kan jag se mitt saldo?

För att se ditt saldo måste du logga in på dina sidor. Du kan också se ditt saldo och alla transaktioner genom att logga in i OKQ8-appen.

Kan jag ansluta mig till e-faktura?

Ja du kan ansluta dig att betala via e-faktura direkt i din internetbank. För betalning med e-faktura söker du bara efter OKQ8 på din internetbank. Alla betalningar och överföringar är dessutom bonusgrundande upp till 0,6 procent.

Hur spärrar jag mitt OKQ8 Visa-kort?

Du spärrar enkelt ditt kort genom att ringa till spärrtjänsten för OKQ8 Visa dygnet runt. Telefonnummer finns på hemsidan för OKQ8. Ett tips är att skriva ner telefonnumret i din telefon eftersom du kanske inte alltid har tillgång till internet.