Kortinfo

Mynt företagskort hjälper företagare att få bättre koll på sina utlägg, automatisera bokföringen och minska på administrationen kring hantering av kvitton. Det går enkelt att skapa upp nya kort till de anställda och kortet är även helt gratis att inneha.

Årsavgift

0 kr

Högsta kredit

1 000 000+ kr

Ränta

0%

Räntefria dagar

30 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Google Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 0%
Korttyp VISA
Reseförsäkring Nej
Uttagsavgift Sverige 0
Uttag utomlands 1%
Valutapåslag 0 %
Aviavgift 30 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Full koll på bokföringen i realtid
 • 30 dagars räntefri kredit
 • 0 kr i årsavgift

Nackdelar

 • Går inte att teckna som enskild firma
 • Limitavgift på 0,2 % per månad på beviljad kredit

Denna sida innehåller annonser

Hur bra är Mynt företagskort?

Mynt företagskort är ett smidigt kort för dig som vill ha koll på utgifterna i realtid. Eftersom det går att integrera Mynts företagskort till de vanligaste bokföringssystemen slipper man manuell avstämning mot kreditkortsfakturor. 

Tidigare erbjöd Mynt två olika företagskort för olika stora företag men idag har de bantat ner utbudet och erbjuder ett kort för alla, oavsett behov, storlek på verksamhet och förutsättningar. Kortet är dessutom helt gratis och räntefritt vilket är ett makalöst erbjudande jämfört med andra liknande företagskort.

Du kan ställa in individuella köpgränser till de anställda och kan öppna upp till 10 kort kopplade till samma kreditutrymme. De som har högre utgifter kan få en större köpgräns medan de som har mindre utgifter får en mindre köpgräns. Mer praktiskt än så blir det inte.

Visste du? Genom att koppla Mynt företagskort och appen till företagets bokföringssystem har man koll på alla utgifterna i realtid.

Det är enkelt att ansöka om Mynt företagskort. Du ansöker genom att anmäla dig på deras hemsida och processen är väldigt enkel med kort hanteringstid. Om du är osäker på hur tjänsten fungerar kan du boka in ett möte med en specialist från Mynt som demonstrerar för dig hur tjänsten fungerar. För att kunna ansöka om Mynts företagskort krävs det att du har ett registrerat aktiebolag. Företagets storlek och de ekonomiska förutsättningarna avgör hur stor kredit företaget får på Mynts företagskort.

När du har fått tillgång till Mynts tjänst för företagskort loggar du in och registrerar ditt team. När du har registrerat ditt team är det bara att beställa kort till dina teammedlemmar. Korten skickas till företagets registrerade adress inom ett par dagar efter beställning.

Innan de anställda kan börja använda kortet måste de ladda ner Mynts app och koppla ihop kortet med appen. Det är enkelt att koppla kortet till appen man behöver bara skanna QR-koden på baksidan av kortet.

Jämför med andra bra företagskort

Qred företagskort
Qred företagskort
 • 1% cashback på alla köp
 • 45 dagars räntefri kredit
 • Ett avgiftsfritt företagskort
4.5 av 5
Läs omdöme
Wallester Business
Wallester Business
 • Obegränsat antal företagskort utan kostnad
 • Välj en betallösning som passar din verksamhet
 • Förenklad administration
4 av 5
Läs omdöme

Erbjuder Mynt företagskort någon bonus?

Ja, Myntkortet är kopplat till bonusar och cashbacks hos utvalda aktörer och företag. Listan över tillgängliga bonusar uppdateras regelbundet och vi uppmanar dig till att hålla koll på ditt konto i Mynt-appen för att se de senaste rabatterna.

Det är inte helt vanligt med företagskort kopplat till bonusprogram och det är en av de absoluta fördelarna med Mynts företagskort.

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Mynt företagskort?

Med Mynt företagskort får du både cashback och rabatt hos Mynts utvalda partners. Det framgår inte vilka Mynts utvalda samarbetspartners är eller hur mycket du får tillbaka i cashback. Det är först när du skaffat Mynts företagskort som du vet hur mycket cashback du får och hos vilka samarbetspartners du får rabatt.

Hur bra är Mynt företagskorts reseförsäkring?

Mynt företagskort har ingen reseförsäkring. Därmed kan vi inte utvärdera värdet på försäkringen fast det är så klart inte bra för kortets helhetsbetyg att det saknas försäkringar.

I reseförsäkringen ingår

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Avbryta resan
 • Resestartsskydd
 • Nödbiljetter
 • Nödkontanter
 • Olycksfallsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

Vilka övriga försäkringar ingår?

Det ingår inga andra försäkringar i Mynt företagskort.

Hur hög ränta är det på Mynt företagskort?

Mynt tar inte ut någon ränta på Mynt företagskort, det är alltså ett räntefritt kreditkort för företag. Med det sagt tar Mynt ut en limitavgift på 0,2 procent på hela den kredit som finns tillgänglig på kortet. Därmed är kortet inte helt gratis att använda även om det är betydligt mycket billigare än de flesta konkurrenter.

Vilka andra avgifter har Mynt företagskort?

Mynt företagskort Start tar inte ut några avgifter när du använder kortet. Du behöver med andra ord varken betala månadsavgift eller årsavgift.

Hur bra är Mynt företagskort kundtjänst?

Du kan kontakta Mynt företagskorts kundtjänst genom att mejla, ringa, chatta eller fylla i frågeformuläret på hemsidan. Väljer du att chatta med kundtjänsten får du oftast svar på din fråga inom ett par minuter. Däremot är det svårare att få kontakt med kundtjänsten på telefon. Det framgår inte heller vilka öppettider kundtjänsten har.

I samband med att denna recension skrevs kontaktade vi Mynt kundtjänst vid flera tillfällen. Varje gång fick vi snabb och professionell hjälp och svar på alla de frågor vi hade. Således får Mynts kundtjänst högt betyg av oss!

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Mynt företagskort värt pengarna?

Ja, det är det. Mynt tar inte ut någon ränta på sina företagskort och kortet har heller ingen fast avgift. Däremot tar de ut en limitavgift på 0,2 procent på kreditbeloppet. Det är ett smart företagskort där allt registreras direkt vilket innebär att du har koll på alla utgifter i realtid.

Precis som med alla företagskort är detta ett kort som enbart ska användas till inköp eller andra utgifter kopplat till din verksamhet. Du får alltså inte använda ditt Mynt-kort till privata utgifter eller inköp.

Eftersom du kan koppla Mynt företagskort till de vanligaste bokföringssystemen slipper du stämma av kreditkortsfakturorna manuellt. Det gör att du sparar väldigt mycket tid som du annars måste lägga på administration.

Frågor & svar om Mynt företagskort

Hur bokförs köpen på Mynt företagskort?

Köp med Mynts företagskort sparas i appen. Du exporterar alla köp som sparats i appen till ditt bokföringssystem när det är dags att bokföra transaktionerna.

Var kan jag använda Mynt företagskort?

Du kan använda Mynt företagskort i alla butiker eller online där Visa accepteras.

Hur kommer jag igång med Mynt företagskort?

Du anmäler dig direkt på Mynts hemsida. När du har fått tillgång till tjänsten loggar du in, registrerar dina anställda och beställer kort.

Kostar det något att använda Mynt företagskort?

Mynt företagskort Start är kostnadsfritt och har en räntefri period på upp till 30 dagar. Om du väljer Mynt företagskort Pro kostar det 70 kronor per användare per månad.

Hur kontaktar jag Mynt om jag har några frågor?

Du kontaktar Mynt enklast genom att mejla, ringa eller chatta med dem online.