Kortinfo

Lufthansa Miles & More World ger dig många fördelar på resan, bland annat bonus och uppgraderingar på flygbiljetter och tillgång till lounger världen över. Reseförsäkringen som ingår är dock inte den bästa på marknaden.

Årsavgift

295 kr

Högsta kredit

150 000 kr

Ränta

16,32%

Räntefria dagar

60 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år
 • Årsinkomst: 120 000 kr

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Google Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 20,40%
Korttyp Mastercard
Reseförsäkring Ja
Uttagsavgift Sverige 2,97 %, minst 35 kr
Uttag utomlands 2,97 %, minst 35 kr
Valutapåslag 1,97 %
Aviavgift 0 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • 0,10 bonuspoäng per krona på alla köp
 • Köp eller uppgradera flygbiljetter med dina Miles
 • Få tillgång till lounger på flygplatser världen över

Nackdelar

 • Inte någon vidare reseförsäkring
 • Saknar stöd för Samsung pay

Denna sida innehåller annonser

OBS! Kreditkortet Lufthansa Miles & More World har avvecklats på den svenska marknaden och är inte längre tillgängligt.

Hur bra är Lufthansa Miles & More World?

Lufthansa Miles & More är ett av de bättre korten för dig som reser ofta och regelbundet. Med kortet kan du tjäna in Miles både med Lufthansa men även med många andra flygbolag, vilket gör att det är lätt att komma upp i Miles.

Det krävs dock att du reser mycket för att du ska kunna ta del av alla erbjudanden. Ju mer du flyger, desto fler Miles tjänar du, och ju fler Miles du tjänar, desto fler rabatter och erbjudanden kan du ta del av. Dina Miles kan du lösa in mot resor, hotellnätter, hyrbil med mera. Eftersom kortets årsavgift är ganska låg är kortet väldigt prisvärt. 

Lufthansa Miles & More World är alltså ett kreditkort för dig som reser mycket. Om du bara reser ett par gånger per år men ändå vill ha ett kort med bonussystem där du kan växla in din bonus mot resor ska du titta på till exempel Marginalen Traveller.

Erbjuder Lufthansa Miles & More World någon bonus?

Ja, med Lufthansa Miles & More World blir du automatiskt medlem i lojalitetsprogram Lufthansa Miles & More. Lufthansa Miles & More är ett av marknadens mest omfattande bonussystem och är extremt bra.

Varje gång du använder ditt Miles & More World Lufthansa samlar du Award miles. Varje flygresa och varje litet inköp du gör genererar Award miles. Du tjänar dock olika många Award miles beroende på vart du använder kortet. Du får 15 Award miles på varje 100 kronor som du spenderar på resor.

De poäng du tjänar på dina flygresor är nivågrundande för ditt medlemskap och kallas för Status miles. Ju fler nivågrundande Status miles du samlar desto högre upp kommer du i medlemsnivå. Ju högre upp i medlemsnivå du kommer desto fler förmåner får du.

Award miles som du tjänar in kan du använda till att köpa eller uppgradera flygresor hos Lufthansa eller hos andra flygbolag som samarbetar med Miles & More. Du kan även använda Award miles till hotellnätter, hyrbilar eller shoppa i Lufthansas Worldshop. För 35 000 Award miles kan du boka en resa tur och retur inom Europa.

Bonuserbjudande

 • Få 10 Award miles för varje 100 kr du handlar för
 • Få fler poäng hos utvalda partners
 • Uppgradera flygbiljetter, få loungetillgång med mera

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Lufthansa Miles & More World?

Med Lufthansa Miles & More World får du flera förmåner och rabatter som du kan ta del av. Du får bland annat 15 procent i välkomstrabatt i Lufthansas shop. Övriga förmåner och rabatter når du bara om du har nått en medlemsnivå.

När du har kommit upp till en medlemsnivå har du möjlighet att ta del av förmånen Status stars. Det är en förmån för dig som lyckas behålla din förmån under en lång period. Med Status stars ska du samla in stjärnor, och ju fler stjärnor du får, desto bättre förmåner får du ta del av.

När du är Status star-medlem får du exklusiva erbjudanden. Du kan till exempel få möjligheten att gå på Fashion Week i Paris.

För att få en stjärna måste du samla in poäng, och som Frequent Traveller får du 1 poäng per dag du behåller din medlemsnivå. Är du Senator får du 2 poäng för varje dag som går, och är du HON Circle-medlem får du 3 poäng för varje dag du är medlem.

För att samla in stjärnor krävs olika många poäng:

 • 5 000 poäng = 1 stjärna
 • 10 000 poäng = 2 stjärnor
 • 15 000 poäng = 3 stjärnor
 • 20 000 poäng = 4 stjärnor
 • 25 000 poäng = 5 stjärnor

I och med att Miles & More samarbetar med flera andra bonusprogram har du även möjlighet att omvandla dessa till Award miles. På så vis kan du samla in bonuspoäng på flera håll och omvandla poängen till Award miles för att lättare få ihop poäng till en resa.

I jämförelse med andra resekort står sig Lufthansa Miles & More World  ganska bra. Det finns en del förmåner att ta del av, men en stor nackdel är att du bara kan ta del av de allra bästa förmånerna när du har nått en medlemsnivå. Det drar ned helhetsbetyget och gör att Lufthansa Miles & More World  inte rankas som det bästa kreditkortet inom kategorin för övriga förmåner och rabatter.

Hur bra är Lufthansas Miles & More World reseförsäkring?

Med Lufthansa Miles & More  World ingår en reseförsäkring som är ett komplement till din hemförsäkring om du betalar mer än 75 procent av resan med ditt kort. Försäkringen gäller för dig som kortinnehavare, din make, maka eller sambo och dina barn som är under 23 år. Försäkringen är inte speciellt omfattande utan består av de mest grundläggande skydden och gäller utan självrisk.

Ersättningsbeloppen som lämnas ut om något av ovanstående skulle uppstå är inte speciellt höga, men i förhållande till andra resekort ligger beloppen något högre när det gäller ersättningen för ankomstförsening och bagageförsening. I jämförelse med andra kort är reseförsäkringen ganska dålig för att vara ett resekort. Försäkringen borde åtminstone ha en olycksfallsförsäkring, något som de flesta andra kort har.

Med Lufthansa Miles & More World kan du teckna en betalförsäkring som gör att du kan känna dig trygg om du blir sjuk eller arbetslös. Med betalförsäkringen får du ersättning som motsvarar din skulds månadsbelopp. Betalförsäkringen ger dig trygghet och ersättning utan självrisk. 

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbryta resan
 • Resestartsskydd
 • Nödbiljetter
 • Nödkontanter
 • Olycksfallsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands

Vilka övriga försäkringar ingår?

Det ingår inte några fler försäkringar än reseförsäkringen med Miles & More World Lufthansa. Det finns däremot möjlighet att teckna en betalförsäkring vid sidan av. Den skyddar dig om du inte skulle kunna betala din skuld på grund av exempelvis arbetslöshet eller sjukskrivning. Försäkringen lämnas under som längst 12 månader.

Hur hög ränta är det på Lufthansa Miles & More World?

Räntan och den effektiva räntan är ganska hög, men i jämförelse med andra resekort har Lufthansa Miles & More World en låg effektiva ränta. Lufthansa Miles & More World är generösa när det gäller antalet räntefria dagar, som uppgår till 60. Det finns inget annat kreditkort som erbjuder fler dagar. 

 • Effektiv ränta * 20,40 %
 • Nominell ränta 16,32 %
 • Räntefritt 60 dagar
* Exempel: Vid en kredit på 25 000 kr som återbetalas över 12 månader blir den effektiva räntan 20,40 %. Det totala beloppet att betala tillbaka blir då 30 060 kr givet lika stora betalningar av 2505 kr vardera.

Vilka andra avgifter har Lufthansa Miles & More World?

Årsavgiften på Lufthansa Miles & More World är inte speciellt hög, utan den är snarare bland de lägsta årsavgifterna om man jämför med andra resekort. Förutom årsavgiften tillkommer inga andra avgifter om du inte gör kontantuttag i Sverige eller utomlands eller handlar med kortet utomlands.

Kontantuttagsavgiften är inte jättehög, men om du gör flera små uttag kan det dra iväg lite. Minsta beloppet att betala är 35 kronor. På summor strax över 1150 kronor utgår en procentsats på hela beloppet. Valutapåslaget är inget som sticker ut avgiftsmässigt utan är normalt i jämförelse med andra resekort.    

 • Årsavgift 295 kr
 • Valutapåslag 1,97 %
 • Uttag Sverige 2,97 %, minst 35 kr
 • Uttag utomlands 2,97 %, minst 35 kr

Hur bra är Lufthansas Miles & More World kundtjänst?

Lufthansas Miles & More World kundtjänst är bra och påminner om den som andra kreditkort har. Det är Resurs Banks kundtjänst du kontaktar vid frågor om kortet och det går bra att både ringa och skicka e-post. Kundtjänsten håller öppet under vanliga kontorstider.

Resurs Bank har även samlat en frågor och svar-sida om kreditkortet, där du kan få svar på de vanligaste frågorna. Har du fler frågor om lojalitetsprogrammet Miles & More som inte Resurs Bank svarar på kan du kontakta Miles & More på deras hemsida.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Lufthansa Miles & More World värt pengarna?

Lufthansa Miles & More World är helt klart värt pengarna för dig som flyger riktigt mycket. Det beror framförallt på att du tjänar in Miles på flygningar hos väldigt många olika flygbolag. Det gör det väldigt lätt att tjäna ihop Miles var du än åker.

För att kortet ska vara riktigt prisvärt vill du dock helst komma upp i en medlemsnivå så fort som möjligt. Det är först då du får tillgång till alla rabatter och schyssta förmåner. Utan någon medlemsnivå finns det inte lika många fördelar med kreditkortet.

En annan fördel med Lufthansa Miles & More World är att kostnaderna för kortet är ganska låga, eller åtminstone inte sticker ut från några av konkurrenterna. Om du dessutom utnyttjar kortet till fullo är det verkligen prisvärt.

Vanliga frågor och svar

Hur ansöker jag om Lufthansa Miles & More World?

Du ansöker enklast om Lufthansa Miles & More World på milesandmore.resursbank.se För att ansöka om kortet fyller du i sedvanliga personuppgifter och klickar på ansök. När du blivit godkänd får du signera din ansökan med bank-id.

Tjänar jag Award miles på kontantuttag?

Nej, du tjänar inga Award miles på uttag i bankomat. Du tjänar bara Award miles på dina köptransaktioner.

När överförs mina Award miles till mitt Miles & More-konto?

Dina Award miles förs i regel över till ditt Miles & More-konto månaden efter intjänandet. Om du har tjänat in Award miles i slutet av en månad kan det dock förskjutas ytterligare en månad.

Hur gör jag för att spärra mitt Lufthansa Miles & More World-kort?

Du spärrar ditt kort genom att kontakta Resurs Banks kundtjänst.

Hur ser jag hur många Award miles jag har samlat in?

Du ser ditt totala poängsaldo genom att logga in på ditt Miles & More-konto.

Jämför med andra bra kreditkort

Bank Norwegian-kortet
Bank Norwegian-kortet
 • Ingen årsavgift eller kontantuttagsavgift
 • Bonus på alla köp
 • Upp till 10 % CashPoints på flygbiljetter
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
5.0 av 5
Läs omdöme
Marginalen Traveller
Marginalen Traveller
 • Bonus på resor, hotell & evenemang
 • Omfattande reseförsäkring
 • Fri årsavgift första året
4.0 av 5
Läs omdöme
Resurs World
Resurs World
 • Bra bonusprogram (1 poäng per krona)
 • Kostnadsfria besök i VIP-lounger världen
 • Concierge service utan kostnad
 • Erbjuder sparkonto med 0,90 % ränta
4.5 av 5
Läs omdöme