Kortinfo

Everydaycard är ett bra kort med låg årsavgift som ger dig generöst med räntefria dagar för återbetalning av krediten, bra försäkringar och upp till 1% cashback på alla köp som görs med kortet.

Årsavgift

195 kr

Högsta kredit

100 000 kr

Ränta

9,80%

Räntefria dagar

55 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år

Mobila betalningsmetoder

Saknar stöd för Apple Pay och Google Pay.

Kortfakta

Effektiv ränta 12,99%
Korttyp Mastercard
Reseförsäkring Ja
Uttagsavgift Sverige 2 %, minst 40 kr
Uttag utomlands 2 %, minst 40 kr
Valutapåslag 1,55 %
Aviavgift 19 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Upp till 1 % bonus på alla köp
 • Drivmedelsrabatt hos Preem
 • Allriskförsäkring och leveransförsäkring ingår

Nackdelar

 • Hög uttagsavgift
 • Saknar stöd för Apple- och Google Pay

Denna sida innehåller annonser

Hur bra är Everydaycard?

Everydaycard ges ut i samarbete med Nordea och är ett mycket omfattande och bra kreditkort som lyckas erbjuda både bra försäkringar och ett omfattande bonussystem. Allt detta får du dessutom till ett mycket lågt pris, kreditkortet är nämligen mycket billigt att använda. Kortet har förutom ett bra bonussystem många andra bra förmåner, rabatter och erbjudanden. Det gör att kortet passar perfekt för dig som tycker om att shoppa och vill ta del av schyssta erbjudanden. Du får dessutom din bonus i pengar som du kan spendera hur du vill.

Med ett Everydaycard får du många bra försäkringar, bland annat en omfattande reseförsäkring, allriskförsäkring och leveransskydd. Kortet passar därför lika bra för dig som vill få tillgång till många bra försäkringar, vare sig det är på resande fot eller på hemmaplan. För att du ska omfattas av försäkringarna får du dock inte glömma att använda kortet.

Erbjuder Everydaycard någon bonus?

Med Everydaycard får du bonus i procent och inte i poäng som är fallet med många andra kreditkort. Hur många procent du får i bonus beror på var du handlar och hur mycket.

Bonusen räknas ihop i sexmånadersperioder och sätts därefter in i pengar på ditt Everydaycard två gånger om året.

Exempel: Om du handlar mat för 20 000 under en sexmånadersperiod får du 200 kronor i bonus som sätts in på ditt konto. 20 000 kr X 1 % = 200 kr.

För att du ska få någon bonus måste du dock ha gjort minst fem köp med kortet under varje sexmånadersperiod.

Bonuserbjudande

 • Du får 1 % bonus när du handlar i matbutiker och på bensinstationer.
 • Du får 1 % bonus på övriga köp från 20 000 kronor.
 • Du får 0,5 % bonus på övriga köp från 0–19 999 kronor

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Everydaycard?

Med Everydaycard ingår mängder med rabatter och erbjudanden. Med kortet ingår bland annat hole in one-bonus på hela 2 000 kronor. Dessutom får du tillgång till drivmedelsrabatt hos Preem, billiga inrikesflyg med BRA, billigare hyrbil, rabatt på ljudböcker och mycket mycket mer.

En del rabatter är konstanta medan andra bara gäller under kortare perioder. Med ett Everydaycard kan du få förmånliga priser inom allt som rör resor, shopping och nöjen. I jämförelse med andra kreditkort på marknaden är det få som kan erbjuda bättre rabatter och erbjudanden. Det som gör Everydaycards rabatter så bra är bredden på det som erbjuds. Det finns så mycket att välja mellan att du garanterat kommer att hitta något som du tycker är bra.

Hur bra är Everydaycards reseförsäkring?

Everydaycard har en mycket bra reseförsäkring som innehåller flera bra skydd för dig som ska ut och resa. För att du ska omfattas av reseförsäkringen måste du betala 75 procent av den med ditt Everydaycard.

I jämförelse med andra kreditkorts reseförsäkringar är den mycket bra. Den är inte den bästa men helt klart bra. Om du vill ha en ännu bättre reseförsäkring får du ofta avstå något annat, men med Everydaycard får du både bra försäkringar och bra bonussystem.

Den enda nackdelen som finns är att ersättningsnivåerna inte är lika höga som de bästa kreditkorten. Everydaycard har en ersättningsnivå på 10 000 kronor för självriskskyddet på hyrbil och hem- och personbilsförsäkring. Det är på samma nivå som kreditkorten med högst ersättningsnivåer.

Däremot är en ersättningsnivå på 20 000 kronor för avbeställningsskyddet och 600 kronor för förseningsskyddet lägre än hos många andra kreditkort. Handelsbanken Allkorts ersättningsnivåer för respektive skydd är exempelvis 25 000 kronor och 1 200 kronor.

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Resestartsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbryta resan
 • Nödbiljetter
 • Nödkontanter
 • Olycksfallsskydd

Vilka övriga försäkringar ingår?

Med Everydaycard ingår många övriga försäkringar, klart fler än hos andra konkurrerande kreditkort.

Förutom reseförsäkringen ingår även

 • självriskskydd för bärgning och assistans
 • allriskförsäkring för hemelektronik och hushållsmaskiner
 • leveransförsäkring vid internetköp
 • kontantuttagsskydd utomlands.

Kortet utmärker sig verkligen som ett bra kreditkort när det kommer till försäkringar. Det är inte många andra shoppingkort som har lika många bra försäkringar som Everydaycard har. Du kan helt klart känna dig trygg med försäkringarna, men det gäller att du använder kortet för att omfattas av dem

Hur hög ränta är det på Everydaycard?

Med ett Everydaycard behöver du inte oroa dig för höga räntekostnader. Den ränta som kortet har är nämligen klart lägre än andra shoppingkort på marknaden. Till kortet får du dessutom en räntefri period på 55 dagar. Det innebär att om du betalar din skuld inom den tiden slipper du betala ränta.

Den räntefria perioden är inte längst av alla kreditkort, men inte långt därifrån. Som längst har vissa kreditkort en räntefri period på 60 dagar.

Den stora fördelen med den låga räntan märker du av om du gör stora köp och inte kan betala skulden på en gång. Då behöver du aldrig oroa dig för skyhöga räntekostnader.

 • Effektiv ränta * 12,99 %
 • Nominell ränta 9,80 %
 • Räntefritt 55 dagar
* Exempel: Årsränta (okt -23): 14,05 %. Köp på 20 000 kr återbetalt i 12 mån ger eff.ränta: 18,82 %. Snittkostnad/mån: 1 935 kr kr inkl. adm.avgift 35kr/mån, totalt att betala: 23 221 kr.

Vilka andra avgifter finns på Everydaycard?

Förutom räntan har Everydaycard en del andra avgifter som det kan vara bra för dig att ha koll på. Med kreditkortet tillkommer bland annat en årsavgift. Den är dock lägre än hos en majoritet av konkurrenterna. Första året är kortet dessutom helt gratis vilket gör det väldigt fördelaktigt. Du slipper även aviavgiften om du ber om att få e-faktura. För pappersfaktura är aviavgiften 19 kronor.

Kostnaderna du framförallt vill ha koll på är uttagsavgiften som är klart högre än hos många av konkurrenterna. Dessutom tillkommer ett valutapåslag när du använder kortet utomlands. Den kostnaden är inte alltför hög i jämförelse med de flesta andra kreditkorten, men det är ändå en kostnad du kan komma ifrån genom att skaffa ett kreditkort utan valutapåslag.

 • Årsavgift 195 kr
 • Valutapåslag 1,55 %
 • Uttag Sverige 2 %, minst 40 kr
 • Uttag utomlands 2 %, minst 40 kr

Hur bra är Everydaycards kundtjänst?

Everydaycard har en kundtjänst som är jämförbar med många av konkurrenterna. Den är bra men sticker inte ut på något sätt. Det går att både ringa och mejla Everydaycard och öppettiderna är vanliga kontorstider. Om du däremot vill spärra ditt kort kan du ringa spärrnumret som håller öppet dygnet runt.

Utöver dessa kontaktvägar har Everydaycard en frågor och svar-sida där du kan få svar på många vanliga frågor. Den sidan är dock inte så omfattande som för många andra kreditkort så troligtvis kommer du ändå behöva kontakta Everydaycard med din fråga.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Everydaycard värt pengarna?

Everydaycard är helt klart värt pengarna. Kortet är till att börja med inte speciellt dyrt utan billigare än de flesta konkurrenternas kort. Dessutom håller bonussystemet väldigt bra kvalitet och det ingår mängder med rabatter och erbjudanden. Med Everydaycard får du även väldigt många bra försäkringar, fler än hos de flesta andra kreditkorten.

Sammanfattningsvis är Everydaycard ett superbra kort för dig som shoppar mycket och vill ha tillgång till ett bra bonussystem, men kortet passar lika bra för dig som bara vill omfattas av bra försäkringar.

Frågor & svar om Everydaycard

Hur ansöker jag om Everydaycard?

Du ansöker om ditt Everydaycard direkt på hemsidan. Du ser knappen som tar dig till kreditkortsansökan direkt på startsidan. Fyll i din ansökan och signera den med bank-id. Om du saknar e-legitimation kan du kontakta din bank för att få hjälp att skaffa det.

Hur ser jag saldot på mitt Everydaycard?

Du kan se ditt saldo på din månadsfaktura eller genom att logga in på dina egna sidor på Everydaycards hemsida. Du hittar inloggningen högst upp i det högra hörnet. För att logga in krävs bank-id.

Kan jag skaffa ett extrakort till mitt Everydaycard?

Nej, det är inte möjligt att öppna några nya extrakort till ditt Everydaycard. Du som redan har ett extrakort kan dock fortfarande ha kvar det som vanligt.

Kan jag höja min kreditgräns?

Ja, du kan höja din kreditgräns upp till 100 000 kronor. Du skickar in din ansökan om att höja din kreditgräns på samma ställe som där du ansökte om kortet första gången.

Hur säger jag upp mitt kreditkort?

Du säger upp ditt Everydaycard genom att mejla dina uppgifter och önskan om uppsägning till everydaycard@nordea.com.

Kan jag göra en insättning på mitt Everydaycard?

Ja, det går bra att göra en insättning på kreditkortet. Det gör du på Nordea Finans plusgiro-konto med nummer 475 39 03-6. Ditt OCR-nummer består av ditt Everydaycard-kontonummer följt av siffran 83, utan mellanslag.

Jämför med andra liknande shoppingkort

Remember Flex
Remember Flex
 • Ingen årsavgift
 • Rabatt i över 300+ butiker
 • Återbäring även på hotell, flyg- och utlandsresor
 • Prisgaranti, allriskförsäkring och reseförsäkring
5.0 av 5
Läs omdöme
Morrow Bank Kreditkort
Morrow Bank Kreditkort
 • Bonus på alla köp
 • Reseförsäkring, köpskydd och ID-skydd
 • Ingen årsavgift eller avgift för uttag
3.5 av 5
Läs omdöme
Marginalen Gold
Marginalen Gold
 • Rabatt i 200 butiker och cashback när du handlar online
 • Reseförsäkring + 8 andra försäkringar
 • Enkelt att delbetala utgifter
 • Låg valutaväxlingsavgift
4.0 av 5
Läs omdöme