Kortinfo

Kortet ges ut av SEB i samarbete med Circle K och ger dig rabatt när du tankar bilen på deras stationer och en bra försäkring mot feltankning och bärgning om olyckan skulle vara framme.

Årsavgift

0 kr

Högsta kredit

400 000 kr

Ränta

15,00%

Räntefria dagar

60 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja, minst 2 år
 • Åldersgräns: 18 år
 • Årsinkomst: 130 000 kr

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Samsung Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 16,95%
Korttyp Mastercard
Reseförsäkring Nej
Uttagsavgift Sverige 3 %, minst 35 kr
Uttag utomlands 3 %, minst 35 kr
Valutapåslag 2 %
Aviavgift 35 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • 0,3 bonuspoäng per krona på alla köp
 • 15 öre drivmedelsrabatt per liter hos Circle K
 • Försäkring mot feltankning och bärgning ingår

Nackdelar

 • Inte så många försäkringar
 • Lönar sig nästan enbart om man tankar hos Circle K

Denna sida innehåller annonser

Hur bra är Circle K Mastercard?

Circle K Mastercard är ett förmånligt kort för dig som använder bilen regelbundet och tankar drivmedel ofta. Varje gång du betalar med kortet när du handlar drivmedel eller andra varor och tjänster på Circle K utgår en bonus.

Du får också bonus när du handlar på alla andra inköpsställen i världen där de accepterar Mastercard, oavsett om du betalar för kläder, mat eller restaurangbesök. Om du använder kortet regelbundet ökar bonusen, och du kan återanvända den när du tankar drivmedel. Det gör att du på längre sikt minskar dina drivmedelskostnader.

Om du inte är i behov av att regelbundet tanka drivmedel eller ofta gör inköp på just Circle K kanske det är mer fördelaktigt att använda sig av ett annat kort som speglar dina intressen. 

Erbjuder Circle K Mastercard någon bonus?

Med Circle K Mastercard får du 0,3 procent i bonus på Circle K och alla inköpsställen i världen som accepterar Mastercard. Däremot får du ingen bonus på några andra drivmedelsstationer i Sverige. Om du tankar över 1 000 liter/år får du 1 procent i bonus. Bonusen fylls på varje gång du använder ditt kort

Det finns inga begränsningar för hur lite eller mycket du måste använda kortet för att få din bonus. Varje köp med kortet genererar bonus, och bonusen hamnar direkt på kortet, så du behöver inte hålla koll på bonuscheckar i pappersformat.

Bonusen kan användas som betalning i någon av Circle K:s butiker när du handlar drivmedel, tvättar bilen eller köper varor i butik. Du kan använda bonusen när du vill oavsett hur mycket eller lite bonus du har samlat in. Det finns alltså ingen minimigräns. 

Om ni är flera i samma hushåll kan ni ansöka om ett extrakort och samla bonus tillsammans. Eftersom extrakortet inte kostar något utan bara genererar poäng när man använder det kan det vara en bra idé att ha ett extrakort som andra familjemedlemmar använder.

Circle K:s bonusprogram genererar inga poäng som en del andra företag. Med Circle K:s bonusprogram får du i stället procent på allt du handlar. Om du tankar din bil med 50 liter och det kostar 812 kronor får du en bonus på 0,3 procent, vilket motsvarar cirka 2,4 kronor. Den bonusen finns sedan på ditt kort och vid nästa köp kan du välja om du vill använda den. Om du väljer att inte använda den ligger den kvar på ditt kort.

Bonuserbjudande

 • 0,3% bonus på alla köp
 • Tankar du över 1000 liter per år får du 1% i bonus

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Circle K Mastercard?

Med Circle K Mastercard får du 25 öre rabatt per liter under dina första sex månader som ny kortinnehavare när du tankar drivmedel på en bemannad station. Därefter är rabatten på mellan 15 – 25 öre per liter, beroende på hur mycket du tankar. Förutom rabatt på drivmedel finns det flera andra rabatter och erbjudanden på alltifrån semesterboende till shopping och olika upplevelser. 

Förmåner med cirkle k kort
*25 öre rabatt/liter de första 3 månaderna, därefter 15 öre rabatt/liter.

**25 öre rabatt/liter de första 6 månaderna, därefter 15, 20 eller 25 öre rabatt/liter beroende på hur mycket du tankar.

Källa: https://www.circlek.se/mastercard

Alla tankkort har drivmedelsrabatter där det kan skilja lite i hur mycket rabatt du får per liter. Hos Circle K får du bara rabatt på bemannade stationer medan Preem även erbjuder rabatt på obemannade stationer.

Med Circle K Mastercard får du ta del av Mastercards Priceless Cities vilket är ett exklusivt program för Mastercards kortinnehavare. Där kan du hitta rabatter och erbjudanden som finns både nationellt och internationellt. Erbjudandena inriktar sig på upplevelser som att utforska Fotografiska museet i Stockholm eller gå en glastillverkningskurs i Turkiet. 

Både Circle K Mastercard och Shell Mastercard har det exklusiva programmet Priceless Cities, vilket ger dig möjligheten att testa något helt annat och nytt när du är ute och reser. OKQ8 Visa har inte alls tillgång till Priceless Cities, utan deras erbjudanden är både lokala och regionala med rabatter på resor, villaolja, el och saker i butik.

De erbjudanden och rabatter som Circle K Mastercard erbjuder är bra om du har möjlighet att använda dem. OKQ8 Visas erbjudanden är dock lättare att använda eftersom de finns tillgängliga där du bor eller i närheten.

Hur bra är Circle K Mastercards reseförsäkring?

Circle K Mastercards reseförsäkring sticker inte ut på något sätt utan är väldigt alldaglig i jämförelse med andra bensinkort. I försäkringen ingår avbeställningsskydd, bagageförsäkring, förseningsförsäkring, olycksfallsförsäkring, självriskskydd med självriskeliminering för hem och villa samt självriskeliminering personbil.

Försäkringen gäller i 60 dagar för kortinnehavaren och hans eller hennes familj under förutsättning att 75 procent av resan är betald med Circle K Mastercard.

Utöver den reseförsäkring som ingår i Circle K Mastercard finns det inga andra tilläggsförsäkringar att köpa till. 

Något som är bra för dig som brukar hyra bil på resan är att det ingår självrisk för hyrbil, vilket det inte gör i de andra bensinkorten.

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Olycksfallsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbryta resan
 • Resestartsskydd
 • Nödbiljetter
 • Nödkontanter

Vilka övriga försäkringar ingår?

I kortet ingår en försäkring för feltankning, bärgning och assistans samt betalskydd. Vid feltankning ersätter försäkringen självrisken på din bilförsäkring och kostnaden för rengöring av tanken samt bärgning till närmaste verkstad om du tankar fel drivmedel på en Circle K-station.

Alla bensinkort har en försäkring som träder in vid en feltankning eller om du måste bärga bort bilen. Flest tilläggsförsäkringar har OKQ8, som förutom bärgning- och assistansförsäkring även har allriskförsäkring och evenemangsskydd.

Som kortinnehavare kan du teckna ett förmånligt betalskydd. Betalskyddet är en försäkring som täcker kostnaderna på ditt kort om du skulle bli sjuk, arbetslös eller råka ut för något annat som gör att du inte kan betala skulden på ditt Circle K Mastercard.

Hur hög ränta är det på Circle K Mastercard?

Räntan på Circle K Mastercard ligger på en normal nivå. Den är varken hög eller låg utan placerar sig mittemellan. 

Den effektiva räntan på Circle K Mastercard sticker inte heller ut på något sätt. Den ligger på en ganska normal nivå i förhållande till alla kreditkort, men i jämförelse med de andra bensinkorten har Circle K Mastercard en lägre effektiv ränta.

Antalet räntefria dagar uppgår till 60 dagar vilket är det maximala. I förhållande till andra kort i samma kategori har Circle K Mastercard flest antal räntefria dagar. Dessutom är Circle K Mastercard mest fördelaktigt när vi jämför den effektiva räntan, eftersom kortet har lägst effektiv ränta av alla bensinkort. Den effektiva räntan styr din månadskostnad eftersom det är den totala kostnaden du betalar när du betalar tillbaka din skuld.

 • Effektiv ränta * 16,95 %
 • Nominell ränta 15,00 %
 • Räntefritt 60 dagar
* Exempel: Den effektiva räntan, beräknat på ett kreditbelopp om 20 000 kr och en pappersfakturaavgift på 45 kr (ej vid e-faktura) är 19.52%. Det sammanlagda belopp som ska betalas vid fullt utnyttjande av kreditbeloppet under ett år är 23 621 kr. Lägsta belopp att betala är 1/33 (≈3%) av den totala skulden varje månad

Vilka andra avgifter har Circle K Mastercard?

Circle K Mastercard är ett kreditkort utan avgift vare sig på det ordinarie kortet eller på extrakortet. Däremot tar de ut en avgift om du vill ha din faktura i pappersform. Dessutom tar de ut en avgift på 3 procent om du tar ut pengar både i Sverige och utomlands, dock lägst 35 kronor. 

Om du tar ut flera små belopp som är under 1 100 kronor blir avgiften 35 kronor, vilket är lägsta uttagsavgift. Därför är det mer lönsamt att ta ut större belopp. Kontantuttagsavgift är inget ovanligt för Circle K Mastercard – både Preem och OKQ8 tar också ut en kontantuttagsavgift både inrikes och utrikes.

Utöver uttagsavgiften tillkommer det inga andra avgifter.

 • Årsavgift 0 kr
 • Valutapåslag 2 %
 • Uttag Sverige 3 %, minst 35 kr
 • Uttag utomlands 3 %, minst 35 kr

Hur bra är Circle K Mastercards kundtjänst?

Circle K Mastercards kundtjänst är mycket bra. Kundtjänsten är lätt att kontakta och de är snabba på att besvara e-post. Vid kontakt var bemötandet mycket bra och de besvarade våra frågor mycket utförligt och förklarande.

Förutom att skicka e-post kan du kontakta Circle K Mastercards kundtjänst via deras webbsida där du kan ställa frågor direkt. Du kan också ringa dem på helgfria vardagar under dagtid.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Circle K Mastercard värt pengarna?

Circle K Mastercard är prisvärt för dig som tankar drivmedel ofta. Eftersom kortet inte kostar något och du får bonus på allt du tankar och handlar i butik är det både prisvärt och lönsamt eftersom bonusen betalas ut direkt till ditt kort och går att använda nästa gång du använder kortet. Dessutom ingår en reseförsäkring som kan komplettera det reseskydd du har på hemförsäkringen. 

Frågor & svar om Circle K Mastercard

Hur ansöker jag om Circle K Mastercard?

Du ansöker enklast om Circle K Mastercard på deras hemsida. Där fyller du i sedvanliga uppgifter såsom namn, e-postadress, personnummer, mobilnummer, anställningsform, årsinkomst, köpgräns och om du vill ansöka om ett extrakort. Därefter får du signera med mobilt bank-id.

När du ansöker om Circle K Mastercard kan det göras en kreditupplysning på dig. När du har fått din ansökan godkänd skickas kortet hem till dig.

Vart kan jag se mitt saldo?

Du hittar ditt bonussaldo i appen Circle K Europe. Du kan också se ditt bonussaldo på kvittot du får när du handlar, och du kan även fråga om det i kassan när du betalar. Dessutom står det i den kontinuerliga information som du får från Circle K via e-post.

Hur spärrar jag mitt Shell Mastercard?

Eftersom Shell Mastercard är ett kort från SEB ska du ringa till SEB:s spärrtjänst som har öppet dygnet runt. Kortet går även att spärra direkt i appen.

Tänk på att alltid göra en polisanmälan när du har förlorat ditt kort. Om du förlorar ditt kort när du är utomlands är det bra att göra en polisanmälan på plats. Om det inte går är det bra om du gör det så snart du kommit hem. Även om du är i utlandet kan SEB hjälpa dig att få ett nytt kort.

Jämför med andra bensinkort med rabatt

Remember Flex
Remember Flex
 • Ingen årsavgift
 • Rabatt i över 300+ butiker
 • Återbäring även på hotell, flyg- och utlandsresor
 • Prisgaranti, allriskförsäkring och reseförsäkring
5.0 av 5
Läs omdöme
Preem Mastercard
Preem Mastercard
 • 0,5 % bonus på alla köp utanför Preem
 • 10-25 öre drivmedelsrabatt per liter hos Preem
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
2.5 av 5
Läs omdöme
OKQ8 Visa
OKQ8 Visa
 • 0 kr i årsavgift
 • 25 öre rabatt per liter som tankas
 • 1 % sparränta på insatt belopp
3.5 av 5
Läs omdöme
Shell Mastercard
Shell Mastercard
 • 0,5 % återbäring på alla köp
 • Få tillbaka din bonuspoäng kontant
 • 15 öre per liter i drivmedelsrabatt på Shell
3.0 av 5
Läs omdöme