Kollage Klarnas entré och helkroppsbild Joakim LundbergEfter tio år på Klarna axlar Joakim Lundberg rollen som ny Sverigechef. Foto: Press/Klarna

Banker Nyheter

Betaljätten och fintechbolaget Klarna har fått en ny Sverigechef. Tidigare försäljningschefen Joakim Lundberg tar över rollen som Sverigechef och ska fortsätta utveckla Klarna på den svenska marknaden, rapporterar Breakit. Samtidigt tror Klarnas grundare att en börsnotering är nära.

Det är bara ett par veckor sedan som Klarna meddelade att bolaget tog in nytt investeringskapital på 4,4 miljarder kronor för att bland annat expandera på den amerikanska marknaden. Nu meddelar betaljätten att den tidigare försäljningschefen på Klarna, Joakim Lundberg, blir ny Sverigechef.

Klarna vill vara det självklara valet för betalning på internet

Joakim Lundberg kommer att fortsätta utveckla Klarna på den svenska marknaden. Joakim Lundberg har arbetat på Klarna i över tio år och har därmed en god insyn i bolagets verksamhet.

I ett pressmeddelande säger Joakim Lundberg att de ska fortsätta arbeta aktivt med utvecklingen av deras erbjudande. Deras vision är att Klarna ska vara det självklara valet för alla som bedriver försäljning över internet eller har planer på att göra det. Dessutom satsar bolaget på att skapa den bästa upplevelsen för sina kunder.

Rykten om börsnotering

Samtidigt går det rykten om en eventuell börsnotering, framför allt efter den nya investeringsrundan som ägde rum för ett par veckor sedan. Det här har Klarnas grundare och vd, Sebastian Siemiatkowski, tidigare dementerat men nu ändrat sig.

I en intervju med Financial Times säger Sebastian Siemiatkowski att Klarna nu har det mesta på plats för att kunna börsnoteras. I och med den nya kapitalanskaffningen ökade värdet på bolaget rejält. 

Europas högst värderade privatägda bolag

Efter investeringsrundan i våras värderades Klarna till 32 miljarder kronor och efter den senaste kaptialanskaffningen beräknas Klarna vara värt 53 miljarder kronor. De största investerarna nu är det San Fransisco-baserade riskkapitalbolaget Dragoneer Investment Group, Svenska Första AP-fonden, riskkapitalbolaget Merian Chrysalis Investment Company, storbanken Commonwealth Bank of Australia och fondgiganten Blackrock.

Efter den senaste investeringsrundan är Klarna det högst värderade bolaget i Europa.