Amex Green

Amex Green

Sammanfattning

Bonus & rabatter
2/5
Reseförmåner
2/5
Räntor & avgifter
2/5
Shoppingförmåner
2/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
1.6/5
Läs mer om kreditkortet

Amex Green var det första kort som American Express lanserade i Sverige. Precis som de övriga korten som American Express erbjuder så är kortet ett betalkort snarare än ett kreditkort. Det innebär att du slipper räntekostnader och endast betalar fakturan som kommer vid slutet av månaden.

Med det här kortet får du, förutom den frihet som ett betalkort innebär, det förmånliga bonussystem som kommer med alla American Express-kort - Membership Rewards. Du samlar poäng vid varje köp, poäng som du kan utnyttja vid köp av resor, upplevelser och utvalda produkter.

Det här betalkortet är kortet för dig som vill hålla det enkelt men ändå ta del av de förmåner som ett American Express-kort ger dig. Med en årsavgift på 525 kr gör du det dessutom till ett lågt pris.

Fördelar

  • Samla 1 bonuspoäng för varje spenderad krona
  • Flertal reseförsäkringar som skyddar hela familjen
  • Tillgång till exklusiva flygplatslounger världen över

Nackdelar

  • Erbjuder inga övriga försäkringar eller skydd
  • Uttagsavgifter i både Sverige och utomlands

Villkor för Amex Green

Årsavgift 525 kr
Avi/administrationsavgift 0 kr
Ränta Individuell
Effektiv ränta *Individuell
Kreditgräns Individuell
Räntefria dagar 44 dagar
Typ av kort American Express
Uttagsavgift utomlands 4,00 %, minst 25 kr
Uttagsavgift i Sverige 4,00 %, minst 25 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 2,00 %

Krav för att få Amex Green

  • Svensk medborgare
  • 18 år eller äldre
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Årsinkomst på minst 150000 kr
2/5

American Express Membership Rewards låter dig som innehavare av ett Amex Green samla poäng på varje köp du gör. 1 poäng per spenderad krona som du kan spendera i bonusshoppen eller hos utvalda samarbetspartners. Du kan även använda dina poäng för att betala resor hos American Express Travel eller Ticnet.

Ansöker du om ett extrakort för 250 kr så kommer även köp på dessa kort räknas mot din totala poängsumma.

2/5

Precis som det något billigare Amexblue så ger ett Amex Green dig och din familj en reseförsäkring. Som innehavare av betalkortet har du dock utöver olycksfallsskydd även rätt till ersättning vid försening av färdmedel och/eller bagage. Reseförsäkringen är kostnadsfri och täcker dig, din maka/make/sambo och barn under 23 år om du väljer att betala resan med ditt betalkort. 

2/5

525 kr per år betalar du för att få ha ditt alldeles egna Amex Green. Utöver detta är kostnaderna få - genom att ansöka om autogiro så dras den summa du handlat för under månaden automatiskt vid månadens slut och på grund av det faktum att kortet är ett betalkort så kan du inte råka ut för räntekostnader. 

Väljer du att ta ut pengar med ditt kort så kommer det att kosta dig 4 % av uttagsavgiften (och minst 25 kr) vilket drar ner betyger på kategorin "Räntor & avgifter" något. Bland andra betal- och kreditkort ligger uttagsavgiften vanligtvis på 2-3 %. 

Väljer du att använda ditt betalkort utomlands så tillkommer ett valutapåslag på 2 % på den totala kostnaden. 

2/5

Precis som med Amexblue, Amex Gold och Amex Platium så får du som innehavare av ett Amex Green förtur till bokning av utvalda evenemang. Exempel på evenemang som American Express gett sina kunder förtur till tidigare är spelningar med bland andra Justin Bieber och Lady Gaga.

Det är även möjligt att betala dina vanliga räkningar med ditt kort, något som sker genom betaltjänsten Billhop. Billhop är specialiserade på just att låta betal- och kreditkortsinnehavare betala räkningar med sina kort. Tjänsten kostar för närvarande 2,5 % av den betalda summan.

0/5
Amex Green erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet