Vilket kreditkort är bäst?

Det bästa kreditkortet är något väldigt individuellt. För att hita det kort som passar dig bäst gäller det att hitta den kombination av bonusar, avgifter och villkor som passar dig bäst. Något som i stor utsträckning påverkar vilket kreditkort som är bäst för dig är hur ofta du planerar att använda det. 

I korthet är det bästa kreditkortet det som passar din användning av kortet. Använder du kortet sällan är det ofta klokt att välja ett med låg avgift, och vice versa. Använder du kreditkortet för specifika förmåner bör du välja det alternativ som erbjuder dessa till det lägsta priset. 

Användningsområdet för kreditkortet avgör bästa valet 

En av de faktorer som i störst utsträckning påverkar vilket kreditkort som passar dig bäst är hur ofta du planerar att använda det. Den som använder sitt kreditkort kontinuerligt för flera olika inköp kan ofta betala en högre årsavgift och fortfarande få ett stort värde av kortet. 

Tips! Använder du ditt kreditkort ofta kan det vara värt att betala högre avgifter för att få bättre förmåner. 

Använder du å andra sidan ditt kreditkort sällan kan det vara bättre att välja ett kreditkort som har låga avgifter. För att se vilka villkor som gäller för olika kreditkort kan enkelt jämföra kreditkort efter flera viktiga variabler.  

Bonussystem och förmåner behöver inte kosta extra

Ett vanligt missförstånd är att man behöver betala höga avgifter för att kunna få möjligheten att samla bonuspoäng och få förmåner. Detta stämmer inte, och många kreditkort med en låg avgift har mycket fördelaktiga bonussystem. 

Tänk på! Skillnaderna mellan billigare och dyrare kreditkorts förmåner är ofta bredden av hur du kan använda dina förmåner och hur de genereras. 

En avgörande skillnad är dock ofta inom vilka områden som du får bonus eller förmåner. De billigare kreditkorten har ofta förmåner inom ett specifikt område, exempelvis inom dagligvaruhandeln. Avser du att använda kreditkortet inom detta område passar det då dig perfekt. 

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka