Swedbank MasterCard Guld

Swedbank MasterCard Guld

Sammanfattning

Bonus & rabatter
4/5
Reseförmåner
2/5
Räntor & avgifter
3/5
Shoppingförmåner
4/5
Övriga skydd
5/5
Totalbetyg
3.6/5
Läs mer om kreditkortet

Swedbank MasterCard Guld är kreditkortet för dig som vill ha många förmåner, fördelaktigt bonussystem och en hög kreditlimit till en relativt låg årsavgift. Kortet erbjuder många olika förmåner till ett lågt pris vilket gör det till ett prisvärt val. De försäkringar och skydd du får underlättar såväl din vardag som din semester. 

Kreditkortet har en maximal kreditlimit på 500 000 kr i upp till 55 räntefria dagar. Årsavgiften är 495 kronor per år alternativt 295 kronor per år för dig som är nyckelkund hos Swedbank. Det fördelaktiga bonussystemet ger dig 1 % bonus på varje spenderad krona, vilket dras av på din kommande faktura. 

Med MasterCard Guld från Swedbank får du även ta del av flertal försäkringar som underlättar i alla möjliga situationer. 

Fördelar

 • Få upp till 1 % återbäring för varje spenderad krona
 • 15 öre/liter i rabatt på drivmedel hos Preem
 • Flertal försäkringar ingår som bl.a. skyddar mot id-stöld

Nackdelar

 • Enbart ett fåtal reseförmåner ingår
 • Höga avgifter och valutapåslag

Villkor för Swedbank MasterCard Guld

Årsavgift 495 kr
Avi/administrationsavgift 0 kr
Ränta 10,45 %
Effektiv ränta *12,17 %
Kreditgräns 500 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Typ av kort MasterCard
Uttagsavgift utomlands 3,00 %, minst 35 kr
Uttagsavgift i Sverige 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 1,50 %

Krav för att få Swedbank MasterCard Guld

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst
4/5

Med Swedbank MasterCard Gold får du 1 poäng per krona du spenderar med kreditkortet. När du uppnått den minsta gränsen (25 000 poäng) dras 100 kronor av från din kommande månadsfaktura. Du får alltså 1 % återbäring för varje spenderad krona, pengar som du får tillbaka på nästa faktura. 

Om du betalar med kreditkortet när du tankar på Preems bemannade stationer får du även drivmedelsrabatt. Rabatten syns inte direkt på skärmen när du tankar utan görs som ett avdrag på fakturan i slutet av månaden. Rabatten gäller på bensin, etanol, E85 och disel och ger dig 15 öre/liter i rabatt

2/5

Med Swedbank MasterCard Guld får du kompletterade försäkringar och skydd som kan ge dig ersättning för oförutsigbara händelser i samband med resan. De försäkringar som ingår är: 

 • Avbeställningsskydd
 • Förseningsskydd
 • Missat anslutningsflyg
 • Bagageförseningsskydd
 • Självrisk för hem och bil
 • Självriskeliminering för hyrbil 

För att försäkringarna ska gälla krävs det att du betalar mer än halva resan med ditt kreditkort.

3/5

Med Swedbank MasterCard Guld betalar du en årsavgift på 495 kronor vilket ger dig ett prisvärt och förmånligt kreditkort som kan underlätta såväl din vardag som din semester. Är du nyckelkund hos Swedbank betalar du endast 295 kronor i årsavgift, vilket du kan bli för endast 39 kronor per månad. 

Vill du ta ut kontanter med ditt kreditkort betalar du en viss procentsats i uttagsavgift, precis som med andra kreditkort. Du betalar 3 % i uttagsavgift både för kontantintag inrikes och utomlands (dock minst 35 kronor). Använder du kreditkortet utomlands tillkommer även ett 1,5 % valutapåslag.

Du får 55 räntefria dagar och därefter tillkommer räntekostnader om du inte betalar din faktura. Den effektiva räntan ligger på 12,17 % vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr i 12 månader. Med kortet kan du betala din räkning med e-faktura vilket underlättar så att du inte missar att betala. 

4/5

Genom att betala med Swedbank MasterCard Guld får du många förmåner när du shoppar. Med kreditkortet kan du även shoppa nu och betala senare, utan avgifter som normalt finns om du shoppar på avbetalning. De förmåner som ingår är.

 • Prisskydd. Med prisskyddet som ingår kan du få tillbaka mellanskilnaden om du köpt en vara med kreditkortet och sedan hittat motsvarande vara till ett bättre pris. Det omfattar de flesta varor (avsedda för privat bruk) och gäller 90 dagar från inköpsdatumet. Detta förutsätter att den vara du köpt och den du hittat till ett lägre pris är köpt/säljs i en affär i Sverige eller av ett svenskregistrerat företag på nätet. 
 • Förlängd garanti. När du betalar vitvaror och viss hemelektronik/hushållsmaskiner med kortet får du 1 års förlängd garanti utöver tillverkarens garanti (max 3 år). Vissa särskilda villkor gäller som att du måste ha köpt produkten på en affär i Sverige eller av ett svenskregistrerat företag på internet samt att det endast är vissa sorters produkter som omfattas av försäkringen. 
 • Drulleförsäkring. Har du betalat en vara med kreditkortet och den skadas eller blir stulen kan du få ersättning för att täcka reparationskostnader eller för att få en helt ny vara. Drulleförsäkringen gäller i 180 dagar från köptillfället.

Du kan även betala dina andra räkningar med kreditkortet, i samarbete med betaltjänsten Billhop.

5/5

De redan förmånliga försäkringarna och bonussystem är inte det enda som erbjuds med Swedbank MasterCard Guld. Du som innehavare får kostnadsfritt ta del av övriga skydd som innefattar olika försäkringar och skydd så som: 

 • Evenemangsskydd. Bokar du biljetter till en konsert, idrottsevenemang eller annat evenemang med ditt kreditkort kan du få ersättning ifall du skulle missa evenemanget på grund av sjukdom. 
 • Nyckelservice och nyckel-och bagagebrickor. När du får hem ditt kreditkort får du även personliga nyckel- och bagagebrickor som du fäster på din nyckelknippa och resväska. Skulle du tappa dina nycklar eller om ditt bagage kommer bort kan de enklare identifieras med hjälp av brickans unika ID-nummer. Förlorar du dina nycklar kan du även få ersättning på upp till 2000 kronor för kostnad för låssmed samt nya nycklar och lås. 
 • Vägassistans. Du kan få ersättning om något händer med din bil längst med vägen. Det innefattar både självriskskydd för bilbärgning och assistans samt ersättning om du tankar fel bränsle. Båda försäkringarna täcker kostnader upp till 4000 kronor och gäller i 60 dagar efter det att du senast tankade din bil samt betalade med ditt kreditkort.

Du får även ett ID-skydd som ger dig hjälp att förebygga, upptäcka och begränsa konsekvenserna om du skulle bli utsatt för en ID-kapning. 

Läs mer om kreditkortet