Swedbank MasterCard

Swedbank MasterCard

Sammanfattning

Bonus & rabatter
0/5
Reseförmåner
1/5
Räntor & avgifter
4/5
Shoppingförmåner
1/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
1.2/5
Läs mer om kreditkortet

Swedbank MasterCard kan vara kreditkort för dig som enbart vill använda ett kreditkort då och då eller helt enkelt letar efter ett billigt kreditkort. Årsavgiften är relativt låg och kan jämföras med årsavgift för ett vanligt bankkort men detta kreditkort får du dessutom en kreditlimit på max 100 000 kr. 

Många kreditkort erbjuder förmånligt bonussystem vilket detta kort inte gör. Planerar du att använda kreditkortet något oftare kan det vara värt att välja ett kreditkort med bonus (eventuellt till en högre årsavgift) eftersom du då kan få återbäring på varje spenderad krona.

Vill du enbart ha kreditkortet som säkerhet för oförutsägbara utgifter kan detta kreditkort dock vara ett alternativ för dig. 

Fördelar

 • Ett av de kreditkort med lägst årsavgift
 • Flertal reseförsäkringar ingår som skyddar dig och din familj
 • Möjlighet att betala och delbetala dina räkningar

Nackdelar

 • Erbjuder inget bonussystem
 • Begränade reseförmåner

Villkor för Swedbank MasterCard

Årsavgift 195 kr
Avi/administrationsavgift 0 kr
Ränta 10,45 %
Effektiv ränta *10,74 %
Kreditgräns 100 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Typ av kort MasterCard
Uttagsavgift utomlands 3,00 %, minst 35 kr
Uttagsavgift i Sverige 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 1,50 %

Krav för att få Swedbank MasterCard

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst
0/5
Swedbank MasterCard erbjuder inga bonusar eller rabatter och får därför betyget 0.
1/5

Med Swedbank MasterCard får du ta del av reseförsäkringar som skyddar mot oförutsedda händelser som kan inträffa i samband med din resa. Det skydd som ingår är:

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd

Det räcker att du betalar minst halva resan med ditt kreditkort så omfattas du av reseförsäkringar som annars hade varit kostsamma att köpa till. 

4/5

Med Swedbank MasterCard betalar du en relativt låg årsavgift på 195kr för ett kreditkort som inte har så många förmåner men fyller de funktioner som ett kreditkort ska. Du kan även bli nyckelkund i Swedbank för 39 kronor per månad och då ingår kreditkortet i din medlemsavgift utan årsavgift för kortet.

Att ta ut pengar med kreditkortet innebär precis som med andra kreditkort en viss uttagsavgift. Uttagsavgiften är 3 % av det uttagna beloppet, både inrikes och utomlands (dock minst 35 kronor). Använder du kortet utomlands tillkommer även ett valutapåslag på 1,5 %

Kreditkortet erbjuder 55 räntefria dagar och därefter tillkommer en räntekostnad om du inte betalar fakturan. Den effektiva räntan, dvs. räntekostnader inklusive avgifter, ligger på 10,74 % vid en utnyttjad kredit på 20 000 kronor i 12 månader. Fördelen med kreditkortet är att du kan betala din faktura med e-faktura vilket kan underlätta betalningen.

1/5

Med Swedbank MasterCard ingår relativt få shoppingförmåner. Önskar du ett kreditkort med försäkringar inom shopping så som prisgaranti och drulleförsäkring bör du istället hitta ett shoppingkort som passar dig. 

Den shoppingfördel du får ta del av är möjligheten att betala dina vanliga räkningar med kreditkortet. Att shoppa på avbetalning eller betala dina varor senare är generellt inte kostnadsfritt. Genom att betala dina varor med kreditkortet kan du shoppa nu och betala senare när fakturan för kreditkortet kommer. På så sätt kan du skjuta upp betalningen i upp till 55 räntefria dagar utan kostnad. 

0/5
Swedbank MasterCard erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet