Shell MasterCard

Shell MasterCard

Sammanfattning

Bonus & rabatter
3/5
Reseförmåner
2/5
Räntor & avgifter
4/5
Shoppingförmåner
0/5
Övriga skydd
3/5
Totalbetyg
2.4/5
Läs mer om kreditkortet

Shell MasterCard är ett av de bästa bensinkorten på marknaden tack vare sina många förmåner. Kortet är kostnadsfritt och kan stoltsera med fler och mer heltäckande försäkringar än många av sina konkurrenter. Bland dessa försäkringar ingår skydd mot feltankning, ersättning för självrisk vid bärgning/assistans och ersättning om du skulle råka tappa bort dina bilnycklar.

Med rabatt på drivmedel och bonus på allt annat du handlar kan kortet spara dig ett antal hundralappar (om inte tusenlappar) varje år. Du får 1 % återbäring på alla köp du gör i form av återbäring direkt på kreditkortet eller i form av bonuscheckar du kan använda i butik eller lösa in mot kontanter.

Precis som de allra flesta kreditkort så ger även detta kort dig och din familj lite extra trygghet på resan med en kompleterande reseförsäkring.

Fördelar

 • 1 % på allt du köper omvandlas till bonuspoäng
 • Få upp till 15 öre/liter rabatt på drivmedel hos Shell
 • Ett av få kreditkort som är helt utan årsavgift

Nackdelar

 • Inga shoppingförmåner ingår
 • Begränsade reseförmåner

Villkor för Shell MasterCard

Årsavgift 0 kr
Avi/administrationsavgift 15 kr
Ränta 17,60 %
Effektiv ränta *22,78 %
Kreditgräns 100 000 kr
Räntefria dagar 54 dagar
Typ av kort MasterCard
Uttagsavgift utomlands 3,00%, minst 35 kr
Uttagsavgift i Sverige 3,00%, minst 35 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 2,00%

Krav för att få Shell MasterCard

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst
 • Ej student
3/5

Med sitt kreditkort har Shell valt att kombinera poängsystem med rabatt. Du får nämligen både 15 öre/liter i rabatt på Shell-stationer (både bemannade och obemmanade) och 1 % återbäring på allt du handlar för med ditt Shell Mastercard. Vad du än handlar för, vare sig det är mat, kläder, resor eller något annat, var du än är i världen, så får du 1 % rabatt.

Rabatten, eller återbäringen, kommer i form av bonuscheckar eller utbetalning till ditt konto 4 gånger per år. Väljer du att få din återbäring i form av bonuscheck så kan du använda checken som betalmedel i butiker eller byta in mot kontanter.

2/5

Alla stora bensinbolag på den svenska marknaden erbjuder kreditkort och samtliga av dessa kreditkort innebär vissa reseförmåner. Så är även fallet med Shell MasterCard. På grund av att dessa reseförsäkringar delar försäkringsgivare (företag bakom själva försäkringen) så är de väldigt lika. Kreditkortet erbjuder dig som innehavare:

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd
 • Självriskskydd hemförsäkring under resa
 • Självriskskydd personbilsförsäkring under resa

Reseförsäkringen ska ses som en komplement till den reseförsäkring som ingår i en vanlig hemförsäkring. Reseförsäkringen gäller om minst 75 % av resan har betalats med kreditkortet.

4/5

Ett Shell MasterCard är kostnadsfritt så länge krediten betalas av i tid och du väljer att betala med autogiro eller e-faktura då kreditkortet saknar årsavgift. Väljer du att betala med pappesfaktura så tillkommer en aviavgift på 15 kr. 

Använder du ditt kreditkort utomlands så tillkommer kostnader, precis som med de allra flesta kreditkort. Avgifternas storlek skiljer sig heller inte från genomsnittet på marknaden med en uttagsavgift på 3 % och minst 35 kr (både i Sverige och utomlands) och ett valutapåslag i utlandet på 2 %.

0/5
Shell MasterCard erbjuder inga shoppingförmåner och får därför betyget 0.
3/5

För att ge dig som tankar mycket lite extra skydd mot den tankspriddhet som drabbar oss alla ibland så får du med ett Shell MasterCard skydd mot feltankning. Precis som med Circle K och Preem MasterCard så ersätter kortet upp till 3000 kr om du tankar minst 20 liter med ditt kreditkort. Tankar du rätt men ändå råkar ut för en olycka så ersätts du för självrisken för bärgning/assistans upp till 2000 kr.

Du är även skyddad mot slarv i form av borttappade bilnycklar. Skulle du råka tappa bort dina bilnycklar så kan det bli en dyr historia och Shell ersätter därför dig upp till 2500 kr. 

Läs mer om kreditkortet