SAS Amex Classic

SAS Amex Classic

Sammanfattning

Bonus & rabatter
2/5
Reseförmåner
0/5
Räntor & avgifter
2/5
Shoppingförmåner
2/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
1.2/5
Läs mer om kreditkortet

SAS Amex Classic är ett betalkort som låter dig samla bonuspoäng samtidigt som du utnyttjar de fördelar som ett betalkort innebär, huvudsakligen att du kan skjuta upp dina utgifter till slutet av månaden. Genom att skjuta upp betalning av stora köp så kan dessa bli lättare att hantera.

Bristen på reseförsäkringar gör att det är svårt att kategorisera in SAS Amex Classic-kortet som ett ett resekort. Samtidigt är kortet väldigt förmånligt för dig som reser mycket med SAS, och det är inte bara flygresor du samlar poäng på utan alla köp är poänggrundande. 

Med kortet får du även tillgång till exklusiva erbjudanden, förtur till utvalda evenemang och riktigt bra service när du än skulle behöva det och var du än befinner dig.

Fördelar

  • Få 10 poäng i bonus för varje 100 spenderade kronor
  • Förtur vid köp av biljetter till konsert och evenemang
  • Få ett ersättningskort inom 24 timmar om du förlorar ditt

Nackdelar

  • Erbjuder inga reseförmåner
  • Inga övriga skydd ingår

Villkor för SAS Amex Classic

Årsavgift 395 kr
Avi/administrationsavgift 0 kr
Ränta Individuell
Effektiv ränta *Individuell
Kreditgräns Individuell
Räntefria dagar 44 dagar
Typ av kort American Express
Uttagsavgift utomlands 4,00 %, minst 25 kr
Uttagsavgift i Sverige 4,00 %, minst 25 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 2,00 %

Krav för att få SAS Amex Classic

  • Svensk medborgare
  • 18 år eller äldre
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Årsinkomst på minst 150000 kr
2/5

SAS Amex Classic är ett betalkort för dig som vill kombinera fördelarna med att betala via faktura med att samla rabatt och bonuspoäng vid flygresor. Med Classic-kortet samlar du minst poäng av de tre (10 Eurobonus-poäng för varje 100 kr du spenderar) men du får även 5000 Eurobonus-poäng om du handlar för mer än 10 000 kr med kortet under de första 3 månaderna du har det. Köper du flygbiljetter med ditt Classic-kort så ökar bonusen från 10 poäng/100 kr till hela 30 poäng/100 kr.

De Eurobonus-poäng du samlar kan användas för att betala hela, eller delar av, flygresor med SAS. Du kan även använda dina poäng för att betala för hotellnätter och hyrbilar, samt ombord på SAS-flyg.

0/5
SAS Amex Classic erbjuder inga reseförmåner och får därför betyget 0.
2/5

Då SAS Amex Classic är ett betalkort så kommer det aldrig bli aktuellt med räntekostnader. Däremot innebär kortet en årsavgift på 395 kr, en avgift som du dock slipper under det första året då American Express erbjuder dig att prova kortet gratis ett år.

När det kommer till avgifter vid uttag och utlandsbetalningar så ligger kortet bland de dyraste med en uttagsavgift på hela 4 % (minst 25 kr/uttag) och ett valutapåslag på 2 %.

2/5

Gemensamt för samtliga svenska American Express-kort är att du erbjuds förtur till biljettbokning till utvalda evenemang, spelningar och konserter. Förhandsbokningen sker innan allmänheten har möjlighet att boka/köpa biljetter vilket ökar dina chanser att få tag i de biljetter du vill ha. Exempel på evenemang som American Express tidigare erbjudit förhandsbokning till är Coldplay, One Direction och Beyoncé.

Med betalkortet har du möjlighet att betala dina vanliga räkningar. På så vis kan du skjuta upp betalningen av dina räkningar fram till att du får fakturan från American Express. Väljer du att betala dina räkningar med betalkortet så sker det via betaltjänsten Billhop.

0/5
SAS Amex Classic erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet