Preem MasterCard

Preem MasterCard

Sammanfattning

Bonus & rabatter
3/5
Reseförmåner
3/5
Räntor & avgifter
5/5
Shoppingförmåner
1/5
Övriga skydd
1/5
Totalbetyg
2.6/5
Läs mer om kreditkortet

Preem MasterCard är ett billigt bensinkort med ett förmånligt rabattsystem och återbäring på alla köp du gör, var du än är i världen. Tankar du på bemannade stationer får du hela 25 öre/liter rabatt och använder du ditt kreditkort för att även köpa annat kan det bli många hundralappar som sparas över ett år.

Tack vare en kompletterande reseförsäkring kan kortet även ge lite extra skydd på resande fot. Betalar du din resa med kreditkortet så är du skyddad på såväl försening av själva färdmedlet som försening av bagaget du har med dig. Du har även rätt till ersättning för att täcka självrisken på din hem- och bilförsäkrring om något skulle ända hemma medan du är ute och reser.

Med kreditkortet har du även möjlighet att betala dina räkningar tack vare ett samarbete med betaltjänsten Betalo.

Fördelar

 • 1 % återbäring på alla köp som betalas ut 4 gånger per år
 • Från 10 öre/liter till 25 öre/liter rabatt på drivmedel hos Preem
 • Flertal reseförsäkringar ingår så som självriskskydd

Nackdelar

 • Begränsat skydd ingår
 • Inga shoppingförmåner

Villkor för Preem MasterCard

Årsavgift 0 kr
Avi/administrationsavgift 19 kr
Ränta 16,85 %
Effektiv ränta *19,37 %
Kreditgräns 60 000 kr
Räntefria dagar 56 dagar
Typ av kort MasterCard
Uttagsavgift utomlands 2,00 %, minst 35 kr
Uttagsavgift i Sverige 2,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 1,50 %

Krav för att få Preem MasterCard

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst
 • Ej student
3/5

Vilken rabatt du får när du tankar på en Preem-station beror på om stationen i fråga är bemannad eller inte. Väljer du att tanka på en bemmanad station så får du nämligen mer rabatt än för en obemannad station.

 • Bemannad station = 10 öre/liter rabatt
 • Obemannad station = 25 öre/liter rabatt

Med ett Preem MasterCard får du även återbäring på allt du köper. Vare sig du tankar eller köper kläder, mat, resor ellern något annat så får du 1 % återbäring. Det gäller även köp utomlands. Återbäringen kommer sedan i form av en bonuscheck 4 gånger per år. Bonuschecken kan du lösa in på valfri Preem-station. 

3/5

Skulle det hända något på resan så innebär ditt kreditkort att du är lite extra skyddad. Tack vare en kostnadsfri reseförsäkring som kompletterar den reseförsäkring du har i din hemförsäkring så är du skyddad mot:

 • Bagageförseningar
 • Färdmedelsförseningar
 • Skador på hem under resa (självriskersättning)
 • Skador på bil under resa (självriskersättning)

Reseförsäkringen skyddar både dig och din familj och träder i kraft om du väljer att betala minst 75 % av resan med ditt kreditkort. Reseförsäkringen innehåller även ett kostnadsfritt avbeställningsskydd om du eller någon av dina nära blir sjuk eller skadad.

5/5

Preem MasterCard är ett kreditkort utan årsavgift och är därför välidigt billigt att äga så länge du inte utnyttjar mer än de 56 räntefria dagarna. Även utomlands kan kreditkortet stoltsera med låga avgifter. Med en uttagsavgift på 2 % (minst 35 kr) och valutpåslag på 1,5 % utomlands så är kortet något billigare än de närmsta konkurrenterna.

1/5

Då Preem MasterCard är ett bensinkort så är shoppingfördelarna få. Det som gör att kreditkortet trots allt få en stjärna är det faktum att du kan använda det för att betala dina vanliga räkningar. Tack vare ett samarbete med betaltjänsten Betalo så kan du betala dina räkningar med ditt kreditkort och på så vis skjuta upp betalningen till dess att du får din kreditkortsfaktura. Att betala räkningar med kreditkortet innebär dock en transaktionsavgift på 2,5 %. Det ger heller inte något bonus/återbäring.

1/5

Tack vare Preems Tanka-Fel-Försäkring är du som råkar tanka din bil med fel drivmedel skyddad mot de kostnader som uppstår. Försäkringen täcker sanering av bränsletank, bränslefilter och bränslesystem och ersätter upp till 3000 kr.

Läs mer om kreditkortet