Foto: Pressbild/Apple

Banker Nyheter

I förra veckan lanserade Apple sitt nya kreditkort Apple Card. Kortet kommer vara inbyggt i Apple Wallet-appen och finnas i en fysisk version, det skriver 99.se. Kreditkortet lanseras bara i USA men det finns en förhoppning om att det ska lanseras på andra marknader framöver.

Mobiltillverkarna hittar ständigt nya lösningar för att göra sina produkter bättre och mer intressanta än konkurrenternas. Amerikanska Apple är inget undantag. I förra veckan lanserade bolaget kreditkortet Apple Card som utnyttjar tekniken som finns i Iphones. Kunderna skriver upp sig för ett kort direkt i telefonen och kan börja använda det omgående. Kortet är framtaget tillsammans med Mastercard och den omskrivna investmentbanken Goldman Sachs.

Kreditkortet finns inbyggt i Apple Wallet-appen och där återfinns alla kortuppgifter och information om transaktioner.

Det finns ett fysiskt kreditkort i titan

För den som helst vill ha ett fysiskt sim-kort så finns även det. Kreditkortet är gjort i titan och saknar både kortnummer och utgångsdatum av säkerhetsskäl. All sådan information återfinns i användarens Iphone.

Apple vill helst inte att kunderna ska använda det fysiska kreditkortet. Det är främst till för de tillfällen då Apple Pay inte fungerar.

Apple Card ger bonus på alla köp

Precis som med de flesta andra kreditkorten på marknaden så ger Apple Card bonus på varje köp. På köp som görs via mobilen får användaren 2 procents bonus medan bonusen med det fysiska kreditkortet bara är 1 procent. Störst bonus får kunderna som köper produkter direkt från Apple med 3 procent.

Bonusen är i form av pengar som kan användas med kreditkortet.

Kortet lanseras till en början bara i USA

Apple Card har väckt ett intresse runt om i världen men till en början kommer det bara lanseras i USA. Kortet kommer däremot fungera över hela världen. Framöver är dock förhoppningen att kortet ska kunna lanseras utanför USA:s gränser, skriver 99.se. Goldman Sachs ser över möjligheten att lansera kreditkortet även i andra länder men när det kan bli är ännu osäkert.

Foto: Pressbild/Apple