Norwegian-kortet

Norwegian-kortet

Sammanfattning

Bonus & rabatter
3/5
Reseförmåner
3/5
Räntor & avgifter
5/5
Shoppingförmåner
1/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
2.4/5
Läs mer om kreditkortet

Norwegian-kortet är ett renodlad resekort som passar bra för dig som reser mycket och perfekt för dig som reser mycket med Norwegian. Upp till 20 % återbäring vid köp av flygbiljetter gör ditt resande billigare och tillsammans med kostnadsfria försäkringar blir resan både billig och trygg.

Kortet är helt utan årsavgift och fritt från avgifter vid kontantuttag utomlands vilket gör kreditkortet förmånligt att ha med sig på resa. Även reseförsäkringen som ingår kostnadsfritt är förmånlig och skyddar från försening av både färdmedel och bagage samt olycksfallsskador. 

Med det här kreditkortet samlar du bonuspoäng som du kan använda för att få billigare flygresor: Perfekt för dig som flyger mycket. Vid köp av flygresor kan upp till 20 % av totalkostnaden omvandlas till bonuspoäng. 

Fördelar

 • Få upp till 20 % bonus vid köp av flygresor med kortet
 • Självriskskydd för hemmet och bilen när du är på resa
 • Flertal reseskydd så som avbeställningsskydd ingår

Nackdelar

 • Erbjuder inga shoppingförmåner
 • Begränsade reseförmåner

Villkor för Norwegian-kortet

Årsavgift 0 kr
Avi/administrationsavgift 45 kr
Ränta 19,99 %
Effektiv ränta *21,93 %
Kreditgräns 100 000 kr
Räntefria dagar 45 dagar
Typ av kort VISA
Uttagsavgift utomlands 0 kr
Uttagsavgift i Sverige 0 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 1,75 %

Krav för att få Norwegian-kortet

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst
3/5

Upp till 20 % på flygbiljetter och 1 % på alla andra köp du gör med Norwegian-kortet omvandlas till "CashPoints" som du kan använda för att betala framtida flygresor till lägre priser. För att se hur många poäng du har samlat och vad du kan utnyttja dina poäng till hittar du på din sida på Norwegianreward.com

När du betalar flygbiljetter med ditt kreditkort så är det flygbiljetter hos Norwegian som gäller och det är endast flygbiljetter till dig själv som resulterar i. Hur mycket poäng du får vid köp av flygbiljetter beror på vilken typ av flygbiljett du köper (LowFare eller Flex). 

För dig som reser mycket och framför allt reser ofta med Norwegian är det här kreditkortet tack vare sina jämförelsevis stora rabatter och premier mycket förmånligt.

3/5

Med Norwegian-kortet är inte bara du och din familj skyddad när du är ute och reser. Självriskskydd för hem och bil täcker även det du lämnar kvar hemma och ersätter självrisken på din hem-/bilförsäkring om skador skulle uppstå. 

Då Norwegiankortet är ett resekort ingår även kostnadsfria reseförsäkringar för dig som innehavare av kreditkortet. Dessa försäkringar inkluderar ersättning vid:

 • Försening av färdmedel
 • Försening av bagage
 • Olycksfallsskador

Med kortet ingår även kostnadsfritt avbeställningsskydd om du väljer att betala din resa med kreditkortet. Avbeställningsskyddet gör att du får ersättning om du eller någon av dina medresenärer skulle bli sjuk eller skada sig och på grund av detta inte kunna åka med på resan.

5/5

Med ett resekort så är det inte endast resan i sig som ska innebära fördelar för dig som innehavare av kreditkortet. Med kreditkortet får du som innehavare göra helt kostnadsfria kontantuttag utomlands. Det gör bland annat att du kan ta ut pengar fler gånger och slippa gå runt med stora summor kontanter. Även kostnaden för att betala utomlands är relativt låg med ett lågt valutapåslag (1,75 %). I jämförelse så ligger valuapåslaget för de allra flesta kontantkort på mellan 2-3 %, en märkbar skillnad för dig som reser och handlar mycket utomlands.

Norwegian-kortet har dessutom ingen årsavgift vilket gör kreditkortet mycket billigt att äga om du väljer att inte skjuta upp/dela upp dina fakturor. Då tillkommer en ränta på 16,99 %.

1/5

Med kreditkort från Norwegian kan du betala dina vanliga räkningar och på så vis både skjuta upp och delbetala stora inköp du gör med kreditkortet. Väljer du att betala räkningar med ditt kreditkort så sker detta via Billhop, en av Sveriges största betaltjänster för att betala räkningar med sitt betal- eller kreditkort. Att betala räkningar med kreditkortet kostar 2,5 % av den totala summa du betalar.

Utöver möjligheten att betala räkningar med kortet så är shoppingfördelarna väldigt få i förhållande till andra kreditkort. Det märks helt enkelt att Norwegian-kortet är ett resekort och inte ett shoppingkort.

0/5
Norwegian-kortet erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet